Drobečková navigace

28. 1. 2022

Místo Karlovské 50 bude v provozu alespoň EPP na pomoc seniorům z Valašska

Závodníci i příznivci Karlovské 50 měli o víkendu svým pohybem podpořit obdivuhodné aktivity Charity Nový Hrozenkov pro seniory, konkrétně vybudování nové koupelny ve Víceúčelovém charitním domě v Halenkově. Oblíbený běžkařský závod museli pořadatelé kvůli nedostatku sněhu zrušit, možnost pomoci pohybem dobré věci trvá. Zapojit se můžou všichni, kdo se v příštích dnech vydají na běžky tam, kde jsou sněhové podmínky příznivější, nebo třeba vyrazí na turistickou procházku.

motivový obrázek

„Podpořit nás může každý, kdo se bude o víkendu nějak hýbat, a vůbec nemusí jít o běh na lyžích. Stačí si zapnout aplikaci EPP – Pomáhej pohybem a vysportované body poslat k nám na Valašsko,“ láká ředitelka Charity Nový Hrozenkov Danuše Martínková všechny, kdo v příštích dnech vyrazí do přírody.

Pokud se charitě podaří získat potřebný počet bodů, Nadace ČEZ jí pošle 90 tisíc korun. „To je rozhodující částka pro vybudování bezbariérové koupelny v našem charitním domě v Halenkově. Ten využívají například senioři na přechodný pobyt během zimních měsíců, protože náročný život na horských samotách je pro ně v zimě hodně obtížný. Na jaře se zase vracejí do svých domovů,“ upřesnila Danuše Martínková.

Více o Charitě Nový Hrozenkov:

Charita Nový Hrozenkov

Informace o aplikaci EPP – Pomáhej pohybem:

Pomáhej Pohybem (pomahejpohybem.cz)

 

Vladislav Sobol, mluvčí ČEZ