30. 11. 2010

ZŠ speciální Royal Rangers získala notebook

Plzeň, 30. 11. 2010 – Grantové řízení projektu Nadace ČEZ Oranžová učebna je pro letošní rok ukončeno. Peníze na moderní vybavení učeben přírodovědných a technických předmětů získalo 21 základních a středních škol. Celkem byly rozděleny téměř 4 miliony korun. Pro ty školy, které učebnu nezískaly, byla ještě šance získat jeden ze tří notebooků.

To se podařilo Základní škole speciální Royal Rangers při Středisku Víteček, které se v internetovém hlasování  podařilo získat nejvíce hlasů k počtu žáků.

„Notebook budeme používat v rámci provozu školy podle momentálních potřeb. Žáci zejména II. třídy jej využijí při vyučování, a sice v rámci výuky psaní, na práci pomocí vzdělávacích  počítačových programů a na výuku všeobecných základů práce na PC,“ říká zástupkyně ředitelky Zuzana Kovandová.

Základní škola speciální Royal Rangers při Středisku Víteček je nestátní škola pro potřeby základního vzdělávání dětí se zdravotním postižením z okolí. Škola v současné době vzdělává 10 žáků, kterým je zde věnována velmi individuální péče. Většina dětí dochází do školy, ale děti s těžkým kombinovaným postižením mohou být vyučovány i doma. Škola velmi úzce spolupracuje se stacionářem a dílnami, čímž získávají děti při výuce široké možnosti. Přespolní žáci školy využívají k dopravě svoz zajišťovaný stacionářem.

Středisko Víteček je zařízením občanského sdružení, které se jmenuje 15. Přední hlídka Royal Rangers v ČR, a je nestátní neziskovou organizací. Posláním střediska je poskytovat pomoc dětem a dospělým lidem s postižením tak, aby mohli žít šťastný, naplněný a aktivní život uprostřed společnosti druhých lidí a nemuseli být odloučeni od své rodiny. Ve středisku funguje denní stacionář, díly a speciální škola.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Programy Nadace ČEZ

• Oranžové hřiště