9. 11. 2010

Zpěvák Bende a basketbalistka Večeřová budou plnit přání dětem z náhradních rodin

9. 11. 2010, Dukovany – v pátek 12. listopadu navštíví zaměstnance Jaderné elektrárny Dukovany dvě populární osobnosti, aby společně pomohly šesti dospívajícím z náhradních rodin z jižní Moravy. Zpěvák Petr Bende spolu s Ivanou Večeřovou budou podepisovat zájemcům symbolické Dárcovské certifikáty. Vybrané finanční prostředky využijí mladí lidé na lepší vzdělávání a na další zlepšení svých životních podmínek. Akce je součástí čtvrtého ročníku charitativního projektu Skupiny ČEZ s názvem Plníme přání, do kterého se mohou zapojit všichni zaměstnanci energetické společnosti.

Petr Bende a Ivana Večeřová zavítají v pátek 12. listopadu od 10.15 do 12:45 hodin mezi zaměstnance Jaderné elektrárny Dukovany. Budou nabízet Dárcovské certifikáty se svým podpisem všem, kteří budou chtít tímto netradičním způsobem pomoci dětem z náhradních rodin. Získané peníze využijí Jakub, Darina, Vojtěch, Bedřiška, Barbora a Veronika na studium na hudební škole, jazykové kurzy, nový hudební nástroj, počítač a vlastní bydlení. Podpisová akce těchto osobností je součástí celorepublikového projektu zaměstnanců Skupiny ČEZ, kteří pomáhají celkem 30 mladým lidem z náhradních rodin na jejich startu do života.

„Projekt Plníme přání probíhá s velkou podporou našich kolegů již čtvrtým rokem. V minulosti jsme pomáhali dětem z dětských domovů a lidem s handicapem, nyní se zaměřujeme na mladé lidi z náhradních rodin. Chceme, aby mohli snadněji vykročit do svého vlastního života. Mezi zaměstnanci je o projekt velký zájem, pomáhají dobrovolně, jen na nich záleží, zda a jakou částkou projekt podpoří“, vysvětluje Kristýna Vohlídková, která má na starosti tento projekt na jižní Moravě.

Partnerem projektu je Nadace ČEZ a Nadační fond Rozum a Cit.

Kristýna Vohlídková

oddělení komunikace ČEZ, a. s., Jaderná elektrárna Dukovany