Drobečková navigace

15. 10. 2010

Základní škola Kuřim má díky grantu Nadace ČEZ mobilní počítačovou učebnu

Kuřim, 15. 10. 2010 – Včera Základní škola Kuřim v Jungmannově ulici slavnostně představila novou mobilní počítačovou učebnu. Její vybavení v hodnotě 200 tisíc korun pořídila díky grantu Nadace ČEZ, který je zaměřen na zkvalitnění výuky technických předmětů.

Letos na jaře téměř půl milionu lidí svým hlasováním pomohlo rozhodnout, která z více než tisíce přihlášených škol získá grant Oranžová učebna Nadace ČEZ. Jednou ze čtrnácti škol, která peníze na vybavení učebny dostala, byla ZŠ Kuřim Jungmannova. Žáci se v nové třídě učí již od září, dnes se však mohla i veřejnost vrátit do studentských let a prohlédnout si počítačovou učebnu vybavenou šestnácti novými počítači. „Díky tomu, že je učebna mobilní, mohou být notebooky podle potřeby využívány i v jiných třídách nebo v knihovně,“ vysvětluje Richard Mach, ředitel školy a dodává: „Žáci jsou z nových počítačů nadšeni, věřím, že se tím zvýší jejich počítačová gramotnost.“ Slavnostní akce se zúčastnil také ministr školství Josef Dobeš.

Cílem projektu Oranžová učebna je zkvalitnit výuku technických předmětů na základních, středních a vyšších odborných školách. „Školám peníze na moderní vybavení chybí, a proto jim chceme tímto způsobem pomoci a zvýšit tak atraktivitu předmětů, jako je například výpočetní technika,“ říká Ondřej Šuch, ředitel Nadace ČEZ.

Rozhodnout, která ze sedmi škol získá 200 tisíc korun na vytvoření nové nebo na modernizaci stávající učebny odborných předmětů či laboratoří, pomůže i druhé kolo hlasování o Oranžovou učebnu. Veřejnost může svou oblíbenou základní či střední školu podpořit do dnešního dne, 15. října 2010 na www.cezregionum.cz. Tři hlasující navíc mohou vyhrát mininotebook.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Programy Nadace ČEZ: Oranžové hřiště, Oranžová učebna, Oranžové schody, Oranžové kolo a Podpora regionů.

 

 

 

Kontakty

Nadace ČEZ

Jan Vyskočil
Tel: 211 046 723
E-mail: jan.vyskocil@cez.cz

Skupina ČEZ

Jana Štefánková
Tel.: 561 104 631
E-mail:  jana.stefankova@cez.cz