20. 9. 2010

Výtěžek z Oranžového kola pomůže malým pacientům

Ostrava, 20. 9. 2010 – O víkendu 18. a 19. září měli návštěvníci Dne NATO možnost zapojit se do charitativního projektu Nadace ČEZ a netradičním způsobem přispět na pomoc nemocným dětem. Díky velkému zájmu veřejnosti si v neděli odpoledne mezi sebe rozdělily částku přesahující 100 tisíc Kč Slezská nemocnice v Opavě a Sdružení zdravotnického zařízení Krnov

Během tohoto víkendu pomohli diváci největší letecko-armádně-bezpečnostní akce ve střední Evropě dětem ze Slezské nemocnice v Opavě a ze Sdružení zdravotnického zařízení Krnov. Charitativní akce Oranžové kolo Nadace ČEZ se zúčastnily desítky návštěvníků. Jízdou na speciálním rotopedu vyšlapali částku přesahující 100 000 Kč, kterou Nadace ČEZ věnovala ve prospěch dětských oddělení obou organizací.

Dětské oddělení ve Slezské nemocnici v Opavě získalo 49 400 korun.Dětské oddělení v této nemocnici patří mezi největší v krajia je vyhledávaným oddělením také pro svou výjimečnou hotelovou vybavenost a příjemné prostředí pavilonu M. Zdravotní péči nemocnice poskytuje asi 40 000 dětským pacientům z celého regionu. Ročně se tu rodí okolo 1400 dětí. „Finanční dar využijeme k dovybavení naší příjmové ambulance. Chceme pořídit kvalitní přístroj EKG, takže nebudeme nemuset děti k tomuto vyšetření převádět na kardiologickou ambulanci,“ říká primářka dětského oddělení MUDr. Dagmar Prejzová.

Dětské oddělení Sdružení zdravotnického zařízení Krnov získalo 50 932  korun. Pediatrické oddělení patří k základním oddělením krnovské nemocnice. Přijímá k hospitalizaci a ambulantně vyšetřuje pacienty od narození až do dovršení 19 let věku. „Za peníze z projektu Oranžové kolo necháme dětem pestře vymalovat chodby, čekárny a herny v lůžkové i ambulantní části oddělení. Zútulnění interiéru dětského oddělení je důležité pro adaptaci všech dětských pacientů i jejich dospělého doprovodu na pobyt v nemocnici,“ vysvětluje MUDr. Marie Žaloudková ze Sdružení zdravotnického zařízení Krnov.

Součástí programu bylo mimo jiné předání šeku dalším dvěma organizacím – Základní a Mateřská škola pro sluchově postižené v Ostravě-Porubě obdržela od Nadace ČEZ 210.000,- Kč a Občanské sdružení Svatováclavský hudební festival získalo 800.000,- Kč.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ v několika grantových programech podporuje sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Nadace ČEZ se díky objemu rozdělených příspěvků řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Kontakty: