20. 11. 2008

V Radnicích otevřeli nové víceúčelové hřiště

Radnice, 20. listopadu 2008 – V Radnicích bylo ve sportovním areálu TJ Sokol ve čtvrtek odpoledne slavnostně otevřeno víceúčelové Oranžové hřiště. Plocha je upravena pro sportovní vyžití a nabízí i dětské hrací prvky. Symbolického přestřižení pásky se zúčastnil starosta města Radnice Josef Pašek, člen městské rady a zástupce TJ Sokol Alois Herein a zástupce společnosti ČEZ Igor Šmucr. Na vybudování hřiště přispěla Nadace ČEZ částkou 1 500 000 korun, další prostředky investovalo město z dotace Plzeňského kraje a ze svého rozpočtu.

Čtvrteční odpoledne patřilo v Radnici sportovcům i malým dětem. Do provozu zde bylo uvedeno víceúčelové hřiště s vybavením na sport i s dětským hřištěm. V rámci slavnostního otevření hřiště připravilo město také doprovodný program s minizápasy mládežnických družstev ve fotbale a florbale a vystoupení dětí MŠ v Radnicích.

„Projekt Oranžových hřišť pomáhá řadě měst a obcí řešit situaci, kdy ruší nevyhovující prostory a nemohou kvůli nedostatku finančních prostředků budovat nová hřiště,“ vysvětluje Igor Šmucr, generální ředitel ČEZ Zákaznické služby.

Na ploše bývalého hokejového sportoviště v Radnicích se nyní nachází hřiště pro řadu oblíbených her, jako je nohejbal, florbal, 2 plochy pro tenis. Povrch sportovního hřiště o velikosti 44 x 26 metrů je tvořen trávou III. generace. Dětské hřiště je určeno pro děti od 4 let do 15 let a na ploše 26 x 15 metrů nabízí jim celkem šest herních prvků: 20metrovou lanovou dráhu, prolézací šestihran, skluzavku, vahadlo, pérový automobil. Díky své poloze ve sportovním areálu TJ Sokol Radnice a také blízkosti náměstí můžou nabídky nového hřiště využívat nejen obyvatelé Radnice, ale také z přilehlých obcí mikroregionu Radnicko. Přednostně má sportovní hřiště sloužit mládeži, konkrétně zdejším florbalovým družstvům a základní škole v rámci sportovní výchovy. Dětské hřiště budou nejčastěji navštěvovat děti z MŠ Radnice a samozřejmě i rodiče s dětmi.

„Výběrem vhodného místa pro dětské hřiště jsme se zabývali od roku 2006 a nemohli vhodné místo nalézt. O vybudování dětského hřiště byl mezi našimi obyvateli velký zájem, který vedl k vypsání petice. Výsledkem bylo vybudování dnešního víceúčelového Oranžového hřiště, “ řekl Alois Herein, člen městské rady Radnice.

Hřiště je vybaveno osvětlením a umožňuje tak hru i ve večerních hodinách. Obě plochy jsou oplocené, o provoz a pořádek se stará správce.

Nadaci ČEZ (pod původním názvem Nadace Duhová energie) založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Cílem Nadace ČEZ je naplňovat angažovanost společnosti ČEZ v oblastech, které přispívají rozvoji společnosti nad rámec hlavní činnosti ČEZ. Nadace se věnuje především třem oblastem. První je podpora dětí a mládeže, druhou pomoc handicapovaným spoluobčanům a třetí aktivní spolupráce s regiony. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ a ostatních společností Skupiny ČEZ. Společnost ČEZ byla již popáté za sebou vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v žebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP“.