11. 11. 2010

V Moravském Krumlově může na fotbal vyrazit celá rodina, děti se zabaví na novém hřišti

11. 11. 2010 – Sportovní areál v Moravském Krumlově již nepatří pouze sportovcům, ale také maminkám s malými dětmi. Město zde pro ně postavilo dětský koutek s pískovištěm a klouzačkou. Slavnostního otevření se hřiště dočká tuto sobotu 13. listopadu odpoledne.

Již tuto sobotu 13. listopadu se pro nejmenší obyvatele Moravského Krumlova slavnostně otevře nové dětské hřiště. Koutek pro děti vznikl ve sportovním areálu „Střelnice“ díky přispění Nadace ČEZ a vhodně doplnil nabídku aktivního využití volného času moravskokrumlovských obyvatel. Dospělí sportovci mohou v areálu využívat i tenisové kurty a pískové nebo zatravněné fotbalové hřiště.

„Jsme rádi, že se sportovních akcí mohou konečně účastnit celé rodiny. Dosud zde chybělo místo, kde by si maminky mohly hrát se svými dětmi, zatímco tatínkové trénují fotbal na vedlejším hřišti. Dětský koutek skvěle doplnil celkovou nabídku vyžití pro všechny naše občany,“ vysvětluje Tomáš Třetina, předseda sdružení Football Club Moravský Krumlov. Členové fotbalového klubu svedou v rámci sobotního slavnostního programu mistrovské utkání krajského přeboru mužů FC Moravský Krumlov – IE Znojmo. Na hřišti bude „živo“ také mimo sportovní zápasy. Ve všední dny jej mohou navštěvovat moravskokrumlovské mateřské školy, školní družiny a mladé rodiny. Podle současného ohlasu veřejnosti Třetina odhaduje, že bude návštěvnost hřiště dosahovat až 1500 lidí za týden. Oplocené hřiště o velikosti 80 m2 čeká v budoucnu ještě rozšíření o další atrakce, na jaře se mohou děti těšit na pružinové houpačky.

„Dlouhodobě pomáháme s výstavbou míst, kde mohou děti trávit aktivně svůj volný čas. Jen například v rámci projektu Oranžové hřiště jsme na Vysočině a jižní Moravě podpořili vznik celkem 31 sportovišť nebo dětských hřišť za 41 milionů korun,“ říká Jan Husák z Nadace ČEZ. Na výstavbu moravskokrumlovského hřiště přispěla nadace částkou 245 000 Kč.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Kontakt Nadace ČEZ

Jan Vyskočil