3. 6. 2010

V Modlíkově oslaví Dětský den na novém hřišti

V sobotu 5. června dostanou nejmenší obyvatelé obce Modlíkov k Mezinárodnímu dni dětí symbolický dárek, na který přispěla i Nadace ČEZ. Pro mladé rodiny se zde otevře moderní dětské hřiště s houpačkami a domečkem se skluzavkou. Slavnostní otevření hřiště je součástí programu Dětského dne, který připravila obec.

Na tuto sobotu se v Modlíkově těší především ti nejmenší, protože k Mezinárodnímu dni dětí dostanou speciální dárek. Od tohoto dne budou totiž moci dovádět na novém dětském hřišti, které obec vybudovala za přispění Nadace ČEZ. Původně travnatá plocha se díky nadačnímu příspěvku v hodnotě více než 270 tisíc korun proměnila v oblázkové hřiště se dvěma pružinovými houpačkami, domečkem se skluzavkou a houpačkami. Hřiště v centru obce a se stane přirozeným místem společenského života místních obyvatel.

„Hřiště v naší obci dlouho chybělo, přitom u nás žije asi 20 mladých rodin s malými dětmi. Jsme rádi, že jim můžeme nabídnout hřiště přímo v centru s kvalitním vybavením,“ říká starosta obce Miroslav Štědrý. Děti si hřiště poprvé vyzkouší již tuto sobotu při oslavě Dne dětí. Vedení obce pro své občany připravilo bohatý program, včetně vystoupení historického šermu, soutěží pro děti, skákacího hradu a dalších atrakcí.

„Jen od začátku letošního roku začalo v jihomoravském regionu fungovat nové Oranžové hřiště v Dalešicích a v Babicích nad Svitavou, na své otevření v příštím týdnu čeká i hřiště v obci Kramolín,“ říká Jan Vyskočil, zástupce Nadace ČEZ, který má na starosti projekt výstavby Oranžových hřišť.

Nadaci ČEZ (Nadaci Duhová energie) založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Cílem Nadace ČEZ je naplňovat angažovanost společnosti ČEZ v oblastech, které přispívají rozvoji společnosti nad rámec hlavní činnosti ČEZ. Nadace svou energii věnuje především třem oblastem. První je podpora dětí a mládeže, druhou pomoc handicapovaným spoluobčanům a třetí aktivní spolupráce s regiony. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ a ostatních společností Skupiny ČEZ. Společnost ČEZ byla již pětkrát za sebou vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v řebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP“.