11. 3. 2008

V Bílovci vyroste nové dětské hřiště

Bílovec – nové dětské hřiště vyroste v areálu mateřské školy na Wolkerově ulici a bude sloužit dětem z mateřinky a rodičům s dětmi ze širokého okolí.

Celkové náklady na projekt nového dětského hřiště dosáhnou částky 325 000 korun, 275 000 korun poskytne Nadace ČEZ a 50 000 korun uhradí radnice z rozpočtu města. Hřiště bude v zahradě mateřské školy, která má rozlohu 4 000 metrů čtverečních.

„Nová hřiště opravdu potřebujeme. Počet hřišť nám ve městě klesá, nevyhovují již hygienickým normám a novým předpisům Evropské unie. Proto máme vypracován investiční záměr na regeneraci stávajících a budování nových dětských hřišť,“ řekla starostka města Sylva Kováčiková a pokračovala: „umístění nového hřiště jsme pečlivě zvažovali, šlo nám o jeho snadnou dostupnost pro všechny obyvatele města a také o to, aby případný hluk hrajících si dětí nerušil okolí.“

„Součástí hřiště budou i dvě nová pískoviště se skluzavkami, pružinová houpadla, šplhací věž, klasické houpačky, houpací most či velká kreslící tabule a další herní prvky. V současné době probíhá výběr dodavatele stavby, po uzavření smlouvy můžeme hřiště začít budovat tak, abychom jej již v září mohli otevřít,“ řekla Monika Parvoničová, pověřena řízením oddělení regionálního rozvoje – řešitelka projektu.

Nadace ČEZ, původně Nadace Duhová energie, byla založena energetickou společností ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit dárcovskou činnost v celé Skupině ČEZ. Nadace svou energii věnuje především třem oblastem. První je podpora dětí a mládeže, druhou pomoc handicapovaným spoluobčanům a třetí aktivní spolupráce s regiony. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ, a.s. a ostatních společností Skupiny ČEZ. Společnost ČEZ byla již čtyřikrát za sebou vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v řebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP.“