25. 10. 2023

S novým vybavením od Nadace ČEZ pro hasiče v Miletíně se zvýší jejich bezpečnost

Hradec Králové, říjen 2023 – Osobní ochranné prostředky pro členy Hasičského sboru v Miletíně zajistí jejich mnohem větší bezpečnost. Nadace ČEZ podpořila nákup částkou 56 100 korun. Sportovci pomocí aplikace EPP Pomáhej pohybem podpořili žádost a vysportovali body, které Nadace ČEZ proměnila v peněžní částku.

motivový obrázek

Členové Jednotky Sboru dobrovolných hasičů v Miletíně, východočeském městě nedaleko Hořic, mají nové osobní ochranné pomůcky. Nadace ČEZ přispěla na jejich nákup částkou 56 1010 korun. Díky novému vybavení budou moci členové JSDH Miletín poskytovat kvalitnější pomoc a zároveň tím bude zajištěna i jejich větší bezpečnost při zásazích. Členové jednotky mají nové zásahové přilby se zabudovanou svítilnou, které poskytují maximální ochranu a současně jsou velmi příjemné a pohodlné. Jsou vyrobeny z vysoce odolného polyamidu, který garantuje maximální mnohaletou mechanickou odolnost a ochranu při teplotách od -40°C do více než 300°C.  Přilby tak poskytují hasičům jistotu a bezpečí v každém zásahu, dokonce i v extrémních teplotách a riskantních situacích.

„Nadaci ČEZ děkujeme za příspěvek, který nám umožnil pořídit kvalitní ochranné pomůcky pro naše hasiče. Nákupem nových přileb jsme výrazně zvýšili bezpečnost našich členů. A další velkou výhodou je nízká váha a pokud se o ně budeme dobře starat i jejich dlouhodobá životnost,“ vysvětluje Miroslav Nosek, starosta města.

S lepším a modernějším vybavením se zvýší akceschopnost jednotky a zvýší se i bezpečnost samotných hasičů.  Jednotka sboru dobrovolných hasičů zasahuje při mimořádných událostech ohrožujících zdraví a majetek spoluobčanů v Miletíně a jeho okolí. V roce 2022 členové JSDH Miletín vyjížděli k 69 mimořádným událostem spojených s požáry, technickými zásahy a poskytováním předlékařské první pomoci s přístrojem AED. Jednotka pomáhala i u mimořádných událostí velkého rozsahu např. na Královéhradecku při likvidaci chovů drůbeže - zasažených ptačí chřipkou nebo při ničivém tornádu v Mikulčicích v Jihomoravském kraji. V rámci ostatní činnosti působí naši hasiči na preventivních akcích, při přednáškách pro ZŠ a MŠ, ale i pro seniory.

Jak EPP– Pomáhej pohybem funguje

Aplikace zaznamenává pohyb uživatele při jím zvolené sportovní aktivitě. Kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body, které může uživatel kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou. Neziskové organizace o umístění svého projektu do aplikace žádají v rámci jednoho z grantových řízení, dle povahy projektu. https://pomahejpohybem.cz/

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací na www.nadacecez.cz

Šárka Lapáčková Beránková