Drobečková navigace

28. 6. 2024

Prázdninový dárek - nové streetballové hřiště v Kyjově

Na sídlišti Klínky v Kyjově vyrostlo nové streeballové hřiště. Jako by bylo ideálně načasované na dobu prázdnin. Děti, mládež, ale i dospěláci mohou volný čas strávit sportováním a hrou.

motivový obrázek

S myšlenkou vybudovat toto hřiště přišli občané města. V návaznosti na dlouholeté úspěchy zdejších basketbalových družstev bylo jisté, že vedení města tento nápad podpoří. Rozpočet na výstavbu se vyšplhal na půl miliónu korun, Nadace ČEZ podpořila nové hřiště částkou 350 tisíc korun. Zbytek dofinancovalo město a místní podnikatelé.

„Jsem ráda, že můžeme ve spolupráci se zástupci měst a obcí otevírat další nová hřiště a rozšiřovat tak možnost pohybu na čerstvém vzduchu pro všechny generace. Přeji všem mnoho hezky prožitých chvil v těchto prostorách,“ říká ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Město Kyjov se svými 11 tisíci obyvateli je přirozeným správním a společenským centrem také pro dalších 41 okolních obcí. Hřiště se nachází v lokalitě v severovýchodní části města Kyjova blízko menšího dětského hřiště, obě hřiště jsou volně přístupná, o provoz a údržbu se stará město Kyjov.

,,S nápadem na výstavbu streetballového hřiště přišli sami občané města, o to větší máme radost, že se nám projekt podařilo přivést k životu. Rádi bychom poděkovali za nemalý finanční příspěvek Nadaci ČEZ, bez které by to nešlo. Věříme, že hřiště bude hojně využívané a bude dělat Kyjovjákům dlouho radost," říká Denisa Mazourková, tisková mluvčí města Kyjova.

Prostřednictvím grantového programu Oranžové hřiště pomáhá Nadace ČEZ obcím a městům financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť již od roku 2003. Hřiště mají mnoho podob. Nejčastěji vznikají dětská, sportovní a multifukční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol. Každé je tzv. šité na míru pro každého, kdo umí zdravě aktivně trávit svůj volný čas.

Nadace ČEZ je největší firemní nadací v České republice. Za posledních 20 let podpořila napříč regiony každý rok v průměru přes 750 projektů za více než 160 milionů korun.

Nadace ČEZ je největší firemní nadací v České republice. Za posledních 20 let podpořila napříč regiony každý rok v průměru přes 750 projektů za více než 160 milionů korun.

Podrobné informace o podmínkách grantových řízení najdou zájemci na webu Nadace ČEZ (Vyhlašovaná grantová řízení | Nadace ČEZ (nadacecez.cz)

 

 

Jana Štefánková,

specialista komunikace ČEZ, JE Dukovany