Drobečková navigace

6. 6. 2021

Peloton srdcařů v čele s Josefem Zimovčákem dnes přizastavil také v JE Dukovany

Při dvanácté cyklotour Na kole dětem se na sedm desítek srdcařů tradičně zastavilo v partnerském místě JE Dukovany. Čekalo tu na ně občerstvení i možnost krátkého odpočinku a také slavnostní akt předání šeku na podporu onkologicky nemocných dětí ve výši 200 tisíc korun.

motivový obrázek

Od 2. června brázdí Josef Zimovčák s pelotonem cyklistů Českou republiku s tradičním záměrem pomoci onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám. Do 12. června zvládnou ujet v deseti etapách 1 264 km. Již samozřejmostí je účast známých tváří – pánů profesorů Pafka a Pirka, ke kterým se v průběhu trasy přidávají i další cyklisté.

Za jedenáct let se podařilo získat pro děti bez mála čtrnáct milionů korun, z toho více než milión korun darovala Nadace ČEZ. Je to velká zásluha tváře této akce, nadšence a srdcaře Josefa Zimovčáka. „Každý rok se lidé těší na účast, letos mám pocit, že vše bylo ještě intenzivnější. Všem už chybí sociální kontakty a pohyb. Slyšel jsem i názor, že je akce světlem v tunelu, což mě moc těší. Já hlavně myslím na nemocné děti, že si svou situaci také nevybraly dobrovolně a musí ji zvládnout. Tak jim to pojďme ulehčit, jak to jen bude možné,“ říká Josef Zimovčák.

Jednou z tradičních zastávek se opětovně stala i Jaderná elektrárna Dukovany, a to v neděli 6. června. Na sedmdesát nadšených cyklistů zde čekalo občerstvení i možnost krátkého odpočinku. Součástí zastávky bylo také slavnostní předání šeku na 200 tisíc korun, který Josefu Zimovčákovi předala zástupkyně Nadace ČEZ Jana Štefánková.

„Na kole dětem je krásná akce spojující pomoc dobré věci se zdravým životním stylem a radostí z pohybu. Proto se k ní Nadace ČEZ tradičně a ráda hlásí,“ řekla její ředitelka Michaela Ziková. 

K charitativnímu peletonu je možné se připojit i v dalších dnech do 12. června. Jednotlivé etapy a časové hmg. jsou popsány na webových stránkách www.nakoledetem.cz  a také na FB stránkách projektu.

Jana Štefánková

specialista komunikace ČEZ, Jaderná elektrárna Dukovany

 

Petr Veselý, manager projektu Na kole dětem

telefon: +420 773 750 497; email: vesely@nakoledetem.cz