19. 9. 2008

Oranžové hřiště bude v Kostomlatech sloužit všem

Kostomlaty pod Milešovkou - Fotbalovým turnajem žáků ze základních škol v Kostomlatech, Dubí, Žalanech a teplických Prosticích bylo v pátek 19. září slavnostně pokřtěno sportovní Oranžové19. 9. 2008 – hřiště u ZŠ v Kostomlatech pod Milešovkou. Teprve poté symbolicky přestřihli pásku u vstupu na hřiště starostka Eva Krejsková, ředitelka školy Jana Kudláčková a František Strach, ředitel Elektráren Ledvice a Počerady. Ten se tohoto slavnostního úkonu ujal jako čestný host Nadace ČEZ, která na výstavbu hřiště škole přispěla jedním milionem korun.

„Splnil se nám velký sen, máme v obci krásné nové hřiště. Budou ho využívat žáci školy v rámci tělesné výchovy i během svého volna. Bude sloužit i ostatním obyvatelům obce. Jsme proto rádi, že můžeme i díky Nadaci ČEZ všem nabídnout kvalitní a bezpečné místo, kde se mohou věnovat svým oblíbeným sportovním hrám,“ řekla Eva Krejsková, starostka obce. Jak dodala, dobře si pamatuje, když do Kostomlat poprvé zavítal ředitel ledvické elektrárny František Strach. „Když byl jmenován do funkce, přijel se nám představit a od té doby mezi námi a Skupinou ČEZ panuje dobrá spolupráce.“

„Pro Nadaci ČEZ vyhledáváme a doporučujeme ve spolupráci s obcemi a městy takové projekty, které svým charakterem významně přispívají k rozvoji života obyvatel v regionech. Sportovcům v Kostmlatech přeji, aby sportovali ve zdraví a nikdy se jim nic zlého na Oranžovém hřišti nepřihodilo. Mým dalším přáním je, aby hřiště sloužilo všem co nejdéle svému účelu,“ uvedl František Strach, ředitel Elektráren Ledvice a Počerady.

Podle ředitelky školy Jany Kudláčkové bylo vše řečeno, a tak jen krátce poděkovala vedení obce za starost o školu, která je vždy na prvním místě. „Samozřejmě, že velké díky patří i Nadaci ČEZ, bez její pomoci bychom hřiště neměli.

Multifunkční Oranžové hřiště vzniklo na místě starší, zatravněné plochy, přičemž disponuje speciálním odpruženým povrchem, který odpovídá bezpečnostním požadavkům Evropské unie. Přijdou si na něm na své milovníci veškerých míčových her, například malé kopané, florbalu, košíkové, házené a podobně. Těšili se proto naň nejen žáci ze základní školy, ale i členové z místních sportovních oddílů. Dosud totiž v Kostomlatech bylo pouze jedno velké fotbalové hřiště.

Pásku u vstupu na nové multifunkční sportovní Oranžové hřiště u Základní školy v Kostomlatech pod Milešovskou přestřihl František Strach, ředitel Elektráren Ledvice a Počerady. Asistovaly mu starostka obce Eva Krejsková a ředitelka školy Jana Kudláčková.

Nové multifunkční sportovní Oranžové hřiště v Kostomlatech pod Milešovkou bylo pokřtěno fotbalovým turnajem. Odměněna byla všechna čtyři družstva. Na snímku předává František Strach, ředitel Elektráren Ledvice a Počerady, pohár za druhé místo kapitánce Tereze ze Žalan.

Nadace ČEZ je partnerem Skupiny ČEZ v oblasti poskytování sponzorských darů. Pod původním názvem Nadace Duhová energie byla založena v roce 2002 a svoji činnost zahájila v únoru 2003. Kromě dětí a mládeže podporuje nadace zdravotně postižené spoluobčany a její dary míří do veřejně prospěšných projektů týkajících se školství, vědy a výzkumu, kultury, sportu, zdravotnictví, sociální oblasti a životního prostředí. V loňském roce rozdělila mezi žadatele 167 356 800 korun. Mezi její významné celostátní projekty pak patří výstavba dětských a sportovních Oranžových hřišť. Na severu Čech Nadace ČEZ od roku 2003 do roku 2008 (včetně) podpořila výstavbu 24 Oranžových dětských a sportovních hřišť a vyhradila na ně celkem 36,6 milionu korun. V rámci celé republiky bylo vybudováno v letech 2003 - 2007 86 hřišť za celkem 145 300 000 korun. V letošním roce přibude dalších 30 hřišť postavených za 32,3 miliónů korun. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ a ostatních společností Skupiny ČEZ. Společnost ČEZ byla letos již počtvrté vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v žebříčku „TOP FIREMNÍ FILANTROP“.