21. 8. 2020

Nově otevřené hřiště v Těmicích u Hodonína nabídne nejen dětem pestré volnočasové vyžití i během školního roku

Ještě během letních prázdnin dostaly děti z obce na hranici jihomoravského kraje příležitost otestovat nové skluzavky, prolézačky a další herní prvky na ploše nového Oranžového hřiště. Na své si ale přijdou i dospělí, protože hřiště obsahuje také několik posilovacích prvků. Stavbu finančně podpořila Nadace ČEZ

motivový obrázek

Středa 19. srpna byla pro menší děti a jejich rodiče v Těmicích velikou slavností. Bylo totiž otevřeno nové hřiště, které obec zřídila díky grantu Nadace ČEZ ve výši 850 tisíc korun. Na hřišti najdou menší i ti větší zbrusu nové houpačky, přízemní trampolínu, lanovou pyramidu a zvlášť oblíbenou lanovou dráhu. Dále pak čtyřvěžovou sestavu, balanční stezku, uzavřený velký kolotoč a dva posilovací prvky. Součástí hřiště jsou i lavičky pro odpočinek rodičů a prarodičů, také stojan na kola pro cyklisty a nechybí ani důležité odpadkové koše.

„Hřiště mohou využívat všichni spoluobčané naší obce včetně dětí z místní mateřské školy,“ uvedl starosta Těmic Tomáš Žůrek. „Hřiště je veřejně přístupné, bude ho spravovat samotná obec,“ dodal starosta.

Otevírací doba hřiště je od 8 do 20 hodin v sezóně květen – září. V období říjen až duben se doba otevření zkrátí na 9 – 19 hodin.

„Moc mě těší, že můžeme spolu se zástupci měst a obcí znovu otevírat nová dětská hřiště, která v uplynulých měsících smutně zela prázdnotou s ohledem na nemoc Covid-19. Přeji zdejším dětem hodně krásných a bezstarostných chvilek strávených hrou,“ řekla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Prostřednictvím grantového programu Oranžové hřiště pomáhá Nadace ČEZ obcím a městům financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť již od roku 2003. Hřiště mají mnoho podob. Nejčastěji vznikají dětská, sportovní a multifukční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol. Každé je tzv. šité na míru pro každého, kdo umí zdravě aktivně trávit svůj volný čas.

Kontakt: Jana Štefánková, regionální zástupce Nadace ČEZ pro jižní Moravu a Vysočinu, útvar komunikace JE Dukovany (jana.stefankova@cez.cz, t.č. 724 804 786)