29. 9. 2010

Nadace ČEZ podpořila obec Suchovršice

Hradec Králové, 27. září 2010 – Finanční částku 100 tisíc korun věnovala Nadace ČEZ na projekt nazvaný „Úprava louky u splavu“, s cílem zamezit vzniku černé skládky na pozemku u řeky Úpy a zpřístupnit tento prostor pro relaxaci široké veřejnosti.

Starostka obce Suchovršice Lenka Hozová v neděli 26. září 2010 slavnostně zahájila u příležitosti tradičního suchovršického posvícení provoz nově zřízeného parčíku u řeky Úpy. „Jedná se o obecní pozemek, který byl v minulosti využíván pro krmení zvířat. V posledních letech však většina z nich hospodařit přestala a tento náš pozemek zůstal zcela nevyužitý,“ říká starostka obce Lenka Hozová.

Nadace ČEZ podpořila projekt obce Suchovršice částkou 100 000 korunFinanční příspěvek 100 tisíc korun od Nadace ČEZ byl použit na vytvoření relaxačního parčíku pro širokou veřejnost. Návrh na úpravu pozemku pro obec zpracovala zkušená krajinářská architektka. Provedenými úpravami tímto vzniklo velmi příjemné klidné místo vhodné k procházkám, či posezení na břehu Úpy. „Nadace ČEZ nám svým příspěvkem velmi pomohla. Ráda bych touto cestou poděkovala i za všechny návštěvníky odpočinkového místa,“ dodává starostka obce.

Nadaci ČEZ (pod původním názvem Nadace Duhová energie) založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Cílem Nadace ČEZ je naplňovat angažovanost společnosti ČEZ v oblastech, které přispívají rozvoji společnosti nad rámec hlavní činnosti ČEZ. Nadace se věnuje především třem oblastem. První je podpora dětí a mládeže, druhou pomoc handicapovaným spoluobčanům a třetí aktivní spolupráce s regiony. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ a ostatních společností Skupiny ČEZ.

Společnost ČEZ byla v listopadu 2009 již popáté za sebou vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v žebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP.“

Jiří Kosina

mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

Více informací naleznete na:

www.nadacecez.cz

www.cezregionum.cz