1. 8. 2022

Nadace ČEZ podpořila fotbalisty v Kocbeřích

Hradec Králové 29. července 2022 - Nadace ČEZ podpořila místní fotbalový klub v Kocbeřích v Podkrkonoší. Na činnost klubu přispěla částkou 55 tisíc korun. Sportovci z příspěvku pořídí nové vybavení, dresy a míče.

motivový obrázek

Tělovýchovná jednota Jiskra Kocbeře funguje v obci nedaleko Trutnova již od roku 1974. Momentálně sdružuje 3 týmy. Dospělé fotbalisty, kteří hrají utkání v okresních soutěžích a tři týmy mládeže v

okresních soutěžích. Sport je provází celoročně, včetně soustředění, přípravných zápasů po celém kraji, nebo účastí na turnajích mládeže.

Z příspěvku 55 tisíc korun od Nadace ČEZ klub pořídí dresy a zápasové míče pro starší přípravku, tréninkové pomůcky pro kategorii sportovní školičky, kterou navštěvují děti ve věku 4 - 7 let a zajistí financování např. turnajů nebo nákup medailí a diplomů nebo třeba školení trenérů.

„Za příspěvek od Nadace ČEZ jsme velmi rádi. Pomůže nám v rozvoji sportovních aktivit dětí i dospělých. Kopaná je u nás velmi populární a fandit chodí téměř celá obec. Máme opravený stadion s novými kabinami a sprchami, máme zde i společenské zázemí“ vyzdvihuje úspěchy místopředseda klubu Vojtěch Hulík.

TJ Jiskra Kocbeře se snaží aktivně zapojovat obyvatele do sportu i volnočasových aktivit. Důležitá je i podpora sportovních aktivit dětí a mládeže. Vedení klubu i trenéři se věnují dětem již od útlého věku 4 let. Úzce spolupracuje s MŠ a ZŠ v blízkém okolí a s nimi pracujeme na velkém náboru do mládežnických týmů.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací na www.nadacecez.cz

Kontakt:

Skupina ČEZ                                        TJ Jiskra Kocbeře