4. 8. 2022

Energetici vyhráli charitativní cyklo maraton, na kolech vyšlapali 100 tisíc pro hendikepovaného kamaráda

Desátý ročník charitativního Metrostav handy cyklo maratonu vyhrála v kategorii čtyřčlenných týmů parta energetiků v dresech charitativní aplikace EPP – Pomáhej pohybem, kterou provozuje Nadace ČEZ. Ta jejich energii vynaloženou na trase převedla na 100 tisíc korun pro Daniela Antalu z Teplic, který vloni skončil po vážném úrazu na vozíčku.

motivový obrázek

„Je to krásná zpráva. Po loňském úrazu, který mě upoutal na vozík, mi dává sílu bojovat moje dvouletá dcerka. A samozřejmě každá pomoc od lidí, moc za to chlapům děkuji,“ řekl třicetiletý Daniel Antala, který nyní podstupuje náročné operace a pravidelnou rehabilitaci. Peníze od Nadace ČEZ využije na nákup speciálních dlah a dalších pomůcek, které mu usnadní samostatný pohyb.

Letošní ročník Metrostav handy cyklo maratonu, jehož základním pravidlem je štafetově ujet trasu dlouhou 2222 kilometrů v limitu 111 hodin, patřil podle účastníků k nejnáročnějším v celé historii. „Byla to neuvěřitelná jízda za slunce i v dešti, zastihlo nás i několik bouřek. Cestou jsme pomáhali jinému týmu při nehodě jezdkyně, přenášeli kolo konkurenčnímu týmu, protože klučina neměl nohu a trasa vedla po schodech, prostě pomoc na prvním místě,“ popsal přátelskou atmosféru závodu kapitán týmu Vítězslav Chmelař, šéf elektrárny Dlouhé stráně. Spolu s ním si charitativní štafetový kolík předávali Michal Hampl z Elektrárny Ledvice, Martin Procházka z Jaderné elektrárny Dukovany a Michal Šiška, který ujel na handbiku neuvěřitelných 396 kilometrů.

2222 kilometrů dlouhou trasu, která vedla kolem rozhleden po všech krajích České republiky, absolvoval tým EPP – Pomáhej pohybem za 3 dny, 13 hodin a 38 minut.

Vladislav Sobol, mluvčí ČEZ