25. 3. 2020

Energetici bleskově podpořili Charitu, která pomáhá v uzavřené oblasti

V uzavřené oblasti v okolí Litovle a Uničova je Charita Šternberk jedním ze základních prvků, který umožňuje zvládnout současný krizový stav. Její zaměstnanci i dobrovolníci zajišťují nákup potravin a léků i rozvoz obědů seniorům a hendikepovaným, zapojili se také do distribuce roušek. Na jejich nesmírně potřebnou aktivitu zareagovala Nadace ČEZ a bleskově jim poslala 50 tisíc korun.

motivový obrázek

Peníze charita využije na nákup dezinfekce, ochranných pomůcek, potravin a léků i na dotankování všech automobilů, kterými pomoc rozváží.

„Jsme rádi, že spolupráce s Nadací ČEZ funguje v dobách dobrých i zlých. Energetici už vícekrát podpořili naši běžnou činnost, teď nám jako první nabídli pomocnou ruku při řešení mimořádné situace,“řekla ředitelka Charity Šternberk Pavlína Vyvozilová.

Nadace ČEZ podpořila šternberskou Charitu v rámci takzvaného krizového grantu, který umožňuje schválení žádosti a převod financí během několika dní.

Rychlou pomoc ocenilo i vedení kraje. „Šternberská Charita je pro zajištění krizových služeb pro seniory v uzavřené oblasti jedním z klíčových partnerů, velmi si cením nasazení všech charitních zaměstnanců i dobrovolníků. A děkuji Nadaci ČEZ za rychlou podporu. Dnes opravdu platí staré české přísloví, že kdy rychle dává, dvakrát dává,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Kontakt:

Vladislav Sobol, mluvčí Skupiny ČEZ, vladislav.sobol@cez.cz, 725 595 417

Pavlína Vyvozilová, ředitelka Charity Šternberk, reditel@sternberk.charita.cz, 608 719 393