Drobečková navigace

23. 12. 2021

Do gatí se nevlezu, hledám pomoc u ČEZu aneb Jak se školáci v Polance nad Odrou vrátili po distanční výuce ke sportu

V základní škole v Polance nad Odrou, jednom z ostravských městských obvodů, proběhl před svátky velký turnaj ve stolním fotbálku. Dvě stolní fotbalová hřiště, dva stoly na ping-pong a běžecký pás získala škola díky aplikaci EPP – Pomáhej pohybem, Nadace ČEZ poslala školákům za vysportované body 60 tisíc korun. To vše mimo jiné díky originální myšlence i textu projektu:

motivový obrázek

Do gatí se nevlezu, hledám pomoc u ČEZu.

Hraju tenis kolem stolu, kila letí sama dolů.

Po výuce na dálku potím se u fotbálku.

Na běžeckém páse budu štíhlý zase.

Zbavuju se energie, hýbu se a lépe mi je.

 

„Občas mezi dospělými slyším, že dnešní generace dětí je ztracená. Když jsem šel jednou o přestávce po chodbě a viděl žáky zahleděné do svých mobilů, napadlo mě pořídit na školní chodby něco, co by je lákalo více než mobily. A podařilo se – u fotbálku i pingpongových stolů je každou přestávku plno,“ řekl ředitel školy Patrik Molitor. „Není to o dětech, ale o nás dospělých. Důležité je, abychom jim dali příležitost.“

 

Peníze na sportovní vybavení škola získala od Nadace ČEZ, nejdříve se o ně ale museli žáci zasloužit právě se svými mobily. Se zapnutou aplikací EPP – Pomáhej pohybem běhali, jezdili na kole nebo chodili na výlety, za vynaloženou energii získávali body a ty pak Nadace ČEZ převedla na finance. „To je strašně důležité. Dětí ví, že se o vybavení zasloužily samy a mnohem více si ho váží,“ dodal ředitel, který projekt zakončil slovy:

 

A už žádné faldíky, za podporu vám velké DÍKY!

 

Vladislav Sobol, mluvčí ČEZ