28. 8. 2009

Díky Nadaci ČEZ si mohou děti z obce Leština užívat zábavu na bezpečném hřišti

Hradec Králové, 28. srpna 2009 – Finanční částku 120 tisíc korun věnovala Nadace ČEZ na projekt „Dětské hřiště“ v obci Leština. O prázdninách byl celý projekt dokončen a v sobotu se v 13:30 hodin uskuteční slavnostní otevření.

Starosta obce Leština Jan Melša v sobotu 29. srpna 2009 slavnostně zahájí provoz veřejného dětského hřiště, které se nachází ve středu obce v těsném sousedství víceúčelového hřiště a poblíž budovy obecního úřadu. „V obci nebylo dosud žádné místo, kde by si nejmenší občánkové mohli pohrát a vydovádět se. Cílem projektu je vytvoření příjemného prostředí pro naše nejmladší obyvatele, ale i pro jejich rodiče a návštěvníky obce Leština,“ říká Jan Melša, starosta obce.

Stavební práce na dětském hřišti byly zahájeny na začátku června tohoto roku. Došlo k provedení terénních úprav a výsadbě trávníku. Na něm je instalován nový herní systém obsahující řadu prvků, které jsou navržené tak, aby výrazně přispěly k rozvoji pozitivních vlastností dětí. Nadace ČEZ projekt podpořila finanční částkou 120 tisíc korun.

Nadaci ČEZ (pod původním názvem Nadace Duhová energie) založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Cílem Nadace ČEZ je naplňovat angažovanost společnosti ČEZ v oblastech, které přispívají rozvoji společnosti nad rámec hlavní činnosti ČEZ. Nadace se věnuje především třem oblastem. První je podpora dětí a mládeže, druhou pomoc handicapovaným spoluobčanům a třetí aktivní spolupráce s regiony. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ a ostatních společností Skupiny ČEZ.

Informace na: www.cezregionum.cz

Společnost ČEZ byla již popáté za sebou vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v žebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP.“