9. 6. 2011

Děti z Veselí nad Lužnicí mají nové hřiště

Ve Veselí nad Lužnicí mohou děti ve věku od 4 do 15 let strávit svůj volný čas na Oranžovém hřišti, které je od včerejška otevřeno na sídlišti U Zastávky. Nejmenší si zde mohou vyzkoušet svojí obratnost například na kladině, hrazdě, lanové pyramidě nebo malé horolezecké stěně. Na víceúčelovém sportovním kurtu si starší mohou zahrát basketbal, fotbal nebo volejbal.

Hřiště tohoto druhu zde dosud chybělo. Jsem rád, že se nám podařilo pro děti vytvořit místo, kde si mohou zasportovat i zadovádět,“ říká Jaromír Novák, starosta města. Hřiště je ze všech stran obklopeno panelovými domy. „Proto bude večer uzavřeno, aby hluk malých rošťáků nerušil okolní obyvatele,“ dodává starosta Novák.

V dopoledních hodinách ve všední den bude sportoviště sloužit dětem ze školky a školy, odpoledne a o víkendu bude volně přístupné všem.

Jako první hřiště vyzkoušely děti z místní Mateřské školy. „Hřiště se mi líbí, nejvíce lezecká stěna. Protože bydlím kousek odsud, tak sem budu chodit často,“ pochvaluje si nové hřiště pětiletý Denis Řehoř.

Celkové náklady na výstavbu hřiště činily 1,4 miliónu korun. Částku 400 tisíc korun investovalo město, rovný milión korun pak darovala Nadace ČEZ v rámci svého projektu Oranžové hřiště. „O Oranžová hřiště je mezi městy a obcemi neuvěřitelný zájem. Jen v Jihočeském kraji jsme podpořili více než dvacet dětských a sportovních hřišť a v tomto grantovém programu budeme určitě pokračovat,“ říká Ondřej Šuch, ředitel Nadace ČEZ.

V průběhu roku bude na jihu Čech otevřena ještě pětice Oranžových hřišť v Lhenicích, Větřní, Drahotěšicích, Studené a Chlumu u Třeboně. Celkový přípěvek Nadace ČEZ na tato hřiště činí 2,67 miliónu korun. „Pohyb na čerstvém vzduchu pomáhá rozvíjet pohybové schopnosti každého dítěte. Výhodou Oranžových hřišť jsou moderní a bezpečné prvky, které snižují riziko poranění,“ popisuje výhodu nových hřišť Antonín Ješátko, zástupce ředitele JE Temelín.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Kontakty:

Nadace ČEZ                                     Skupina ČEZ                                     Město Veselí nad Lužnicí

Ivana Gőtzová                                   Marek Sviták                                      Jaromír Novák, starosta

Tel: 211 046 724                              Tel: 381 102 328                             Tel: 599 410 075

E-mail: ivana.gotzova@cez.cz       Email: marek.svitak@cez.cz           E-mail: mesto@veseli.cz