15. 6. 2010

Dar Nadace ČEZ umožnil zakoupení speciálního lůžka

Valašské Meziříčí, 15. června 2010 - Dnes dopoledne proběhlo slavnostní předání vyhřívaného lůžka Kojeneckému a dětskému centru ve Valašském Meziříčí. Díky daru Nadace ČEZ ve výši 150 tisíc korun zařízení zvýšilo komfort péče o novorozence.

Nadace ČEZ svým darem podpořila projekt uvedeného zařízení s názvem “ Pro lepší start do života - Ať  je teplo miminku, když už nemá maminku “.

Nové lůžko už slouží těm nejmenším.

„Za poskytnuté finanční prostředky velice děkujme, díky daru Nadace ČEZ jsme mohli zakoupit vyhřívané lůžko pro novorozence, které zajistí jednu ze základních životních podmínek – jeho optimální teplotu. Naše zařízení může poskytovat lepší zdravotní péči dětem, které už tak mají začátek života velmi těžký a strastiplný “, uvedla Ing. Dagmar Stárková, ředitelka Kojeneckého a dětského centra, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.

V rámci Zlínského kraje jde o jediné zařízení, jenž disponuje vybavením pro příjem dětí přímo z novorozeneckého oddělení, dětí odložených, předčasně narozených a zdravotně postižených, které nemohou vyrůstat v domácím prostředí. „Garanty odborné práce s dětmi jsou lékaři-pediatři, klinický psycholog, rehabilitační pracovnice, nutriční terapeut, speciální pedagogové, zdravotně-sociální pracovnice a tým dětských sester a ošetřovatelek “, doplňuje Ing. Stárková.

„Jsem rád, že i v tomto případě se držíme našeho motta “Pomáháme tam, kde působíme “. Těší mě, že dar Nadace ČEZ byl využit na konkrétní pomoc pacientům, v tomto případě s cílem minimalizovat jejich možné zdravotní komplikace. Kojeneckému centru do budoucna přeji, aby se takový typ lůžek stal standardní péčí, poskytovanou co největšímu počtu dětských pacientů “, uvedl Ing. Rostislav Rožnovský, zástupce Skupiny ČEZ, který dnes dopoledne předal paní ředitelce Stárkové symbolický šek ve výši 150 000,- Kč.

Podoba nového lůžka.

Ing. Dagmar Stárková přebírá symbolický šek od Ing. Rostislava Rožnovského, zástupce Skupiny ČEZ.

Nadaci ČEZ (pod původním názvem Nadace Duhová energie) založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost v rámci celé Skupiny ČEZ. Cílem je naplňovat angažovanost Skupiny ČEZ v oblastech, které přispívají k rozvoji společnosti nad rámec hlavní činnosti ČEZ.

Skupina ČEZ byla v listopadu 2009 již popáté za sebou vyhlášena podle absolutního objemu rozdělených prostředků největším firemním dárcem v České republice v žebříčku „TOP FIREMNÍ FILANTROP“.

Více informací