10. 11. 2010

WWW - informace na jednom místě

Ostrava, 10.listopadu 2010: Nadace ČEZ podpořila částkou 100 tisíc korun vznik nových webových stránek určených diabetikům a jejich rodinám. Projekt realizovalo Občanské sdružení Dítě s diabetem.

„Nové stránky www.ditesdiabetem.cz přiblíží nejen aktivity našeho sdružení, ale i léčebné metody, pomůcky, dietní režim, akutní i pozdní komplikace, včetně aktualit ze světa zdravotního a sociálního systému České republiky,“ uvedla Šárka Nosálková, předsedkyně Občanského sdružení Dítě s diabetem. Vytvoření kvalitních internetových  stránek usnadní život nejen lidem s cukrovkou a jejich rodinám, ale i předávání informací mezi pracovníky sdružení a jejich klienty-členy. „Jen dobře informovaný pacient dokáže svoji nemoc kontrolovat,  tím pádem i upravovat své návyky a léčebný režim, “doplnila paní Nosálková.

Nové stránky byly oficiálně představeny poslední říjnový víkend v Luhačovicích na tradičním edukačním pobytu rodičů a dětí s názvem “Barevné DIA dny“.

Občanské sdružení Dítě s diabetem bylo založeno v roce 2004 v Ostravě. Jeho vznik iniciovali rodiče,  jejichž děti onemocněly cukrovkou. Sdružení organizuje společná setkání, besedy s odborníky, vzdělávací semináře, víkendové pobyty i letní tábory pro děti s diabetem, a další  kulturní a sportovní akce.  Při naplňování svých cílů úzce spolupracuje s lékaři, dětskými diabetology, zástupci státních institucí a dalšími souvisejícími subjekty.

O Nadaci ČEZ

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Programy Nadace ČEZ

• Oranžové hřiště