Drobečková navigace

7. 6. 2022

V Havířově se bude na Oranžovém kole šlapat pro malé umělce

Nadace ČEZ chystá pro děti dodatečný dárek k jejich svátku. Ve čtvrtek 9. a v pátek 10. června proběhne v areálu sportovní haly Slavie akce Energie pro kulturu plná zábavy, kvalitní hudby, divadla, ale také sportování, kterým společně pomůžeme dobré věci.

motivový obrázek

Součástí festivalu Energie pro kulturu bude Oranžové kolo, které přijede do Havířova vůbec poprvé. Na speciálně upravených trenažérech handbiku se může projet každý zájemce a svým pohybem navíc pomůže dobré věci – vysportovanou energii totiž může věnovat buď ZUŠ Leoše Janáčka nebo ZUŠ Bohuslava Martinů. „Energii pak Nadace ČEZ převede na peníze, které hned symbolicky prostřednictvím šeku předáme ředitelkám obou škol,“ vysvětlil Martin Václavek, předseda představenstva firmy ENVEZ, kterou založila společnost ČEZ ESCO společně s městem Havířov.

 

„Je to pro nás velká výzva, protože na festivalu naše děti také vystoupí. Peníze od Nadace ČEZ se nám budou moc hodit, použijeme je hlavně na nákup hudebních nástrojů pro talentované děti,“ shodly se ředitelky Terezie Krainová a Anna Mikulová.

 

Kromě sportování pro charitu chystají organizátoři program pro všechny generace. Vystoupí například funková kapela Monkey Business se zpěvákem Matějem Ruppertem nebo dnes již legendární uskupení Cirk La Putyka. Před jejich vystoupením Wish/Přání si mohou děti vyzkoušet artistické workshopy. Součástí pátečního programu pro děti bude i show plná pokusů z olomoucké Pevnosti poznání, několik vědeckých workshopů a interaktivní obrazovka, na kterou půjde kreslit pohybem těla.

 

Na festival se chystá i primátor Havířova Josef Bělica. „Mám radost, že aktivity našeho společného podniku ENVEZ, který jsme založili se společností ČEZ ESCO, přináší městu nejen nový pohled na energetiku, ale také nový rozměr společenského a kulturního života a zároveň podporu pro neziskové organizace, v tomto případě pro talentované děti. Věřím, že je v hojném počtu přijdou podpořit i občané Havířova, a rád bych všechny na tuto netradiční akci pozval,“ řekl Josef Bělica.

 

 

ENERGIE PRO KULTURU

Program

Havířov, areál u haly Slavie 

9.června (čtvrtek)

14:30 Program ZUŠ

16:30 Pískomil se vrací 

18:30 Fredy a Crusty 

20:30 Monkey Business

 

10.června (pátek)

16:30 Show Pevnost poznání

18:30 Tom a Jeff

20:30 Cyrk la Putyka

V průběhu dne proběhnou workshopy IQlandia a Cyrk la Putyka

 

VSTUP JE ZDARMA 

 

Vladislav Sobol, mluvčí ČEZ