22. 10. 2007

Sídliště Lužiny v Praze 13 se může pochlubit třemi novými dětskými hřišti

Praha, 22. 10. 2007 – Zítra v 11:45 hod. proběhne v pražské čtvrti Lužiny slavnostní otevření hned tří dětských hřišť. Symbolické přestřižení pásky provede starosta Prahy 13 David Vodrážka spolu s Martinem Klaciánem z Nadace ČEZ. Komplex hřišť byl vybudován díky příspěvku Nadace ČEZ v hodnotě 2 miliony korun.

Lužinské sídliště může od zítřejšího dne nabídnout rodinám s malými dětmi hned tři dětská hřiště. Nahradí tak dřívější prostory, které již neodpovídaly požadavkům na bezpečnost hry a hygienu. Dvě hřiště jsou opatřena plotem, který má zamezit vstupu psů.

„Ve spolupráci s Nadací ČEZ se snažíme podporovat projekty, které jsou pro města a obce skutečně přínosné. Jedním z nich je komplex dětských hřišť v Praze 13, který jistě přivítají rodiny s malými dětmi žijící na zdejším sídlišti,“ uvedla Ivana Vejvodová, tisková mluvčí společnosti ČEZ.

Slavnostní uvedení hřišť do provozu se uskuteční za účastí žáků z blízké Fakultní základní školy Trávníčkova. Do budoucna budou prostory využívat hlavně obyvatelé okolních domů a děti z mateřských školek.

„Nová hřiště nahradí původní, již zcela nevyhovující prostory. Těší nás, že můžeme maminkám s dětmi z blízkého sídliště nabídnout místo zanedbaných plácků s pískem příjemné místo ke vzájemnému setkávání a hře těch nejmenších,“ vyjádřil se starosta městské části Praha 13 David Vodrážka.

První hřiště je vybaveno přesně pro potřeby dětí ve věku 3 – 6 let, nachází se zde prolézací domek se skluzavkou a pérové houpačky a tabule na malování. Druhé hřiště mohou navštěvovat starší děti (5 – 7 let), pro které zde byl vybudována větší prolézačka se skluzavkou nebo dvojitá houpačka. Poslední hřiště je určeno pro děti do 9 let. Ty jistě potěší prolézačka, pískoviště a několik pérových houpaček. Veškeré herní vybavení je zhotoveno z kvalitních materiálů odpovídající požadavkům EU a zároveň v přitažlivém barevném provedení, které děti jistě ocení.

„V rámci celostátního projektu Oranžové hřiště se snažíme podporovat také snahu měst při výstavbě vlastních prostor určených pro volnočasové aktivity. Ukázkou této spolupráce jsou právě otevíraná hřiště na pražském sídlišti Lužiny,“ představuje rozsah podpory Lucie Speratová, která je pověřená vedením Nadace ČEZ.

Ivana Vejvodová,
tisková mluvčí ČEZ, a. s.

Nadaci ČEZ (pod původním názvem Nadace Duhová energie) založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Cílem Nadace ČEZ je naplňovat angažovanost společnosti ČEZ v oblastech, které přispívají rozvoji společnosti nad rámec hlavní činnosti ČEZ. Nadace svou energii věnuje především třem oblastem. První je podpora dětí a mládeže, druhou pomoc handicapovaným spoluobčanům a třetí aktivní spolupráce s regiony. Nadace je financována z prostředků získaných od společnosti ČEZ a ostatních společností Skupiny ČEZ. Společnost ČEZ byla letos potřetí vyhlášena největším firemním dárcem v České republice podle absolutního objemu rozdělených prostředků v žebříčku „FIREMNÍ TOP FILANTROP.“