5. 9. 2023

Oranžové kolo na ústeckém Kroužkofestu nezahálelo, po posledních dvou jízdách činil finální rozdíl mezi obdarovanými organizacemi pouhých 54 korun

Ústí nad Labem - Pestrá nabídka zájmových kroužků, sportovních klubů a dalších volnočasových aktivit pro děti a mládež a také Oranžové kolo Nadace ČEZ zaplnily v pondělí 4. září Kostelní náměstí v Ústí nad Labem. Děti i rodiče si tak mohli během Kroužkofestu na vlastní kůži vyzkoušet vše, co je z nabídky zaujalo a zároveň minutovou jízdou na oranžových handbike pomoci dobré věci. Obdarovanými organizacemi, mezi které bylo přerozděleno celkem 50 528 korun, tentokráte byly YMCA v Ústí nad Labem, o. s., a Krajská rada seniorů Ústí nad Labem. Rozdíl vypsaných částek na symbolických šecích přitom činil pouhých 54 korun ve prospěch rady seniorů.

motivový obrázek

YMCA v Ústí nad Labem zahájila svou činnost v roce 1998 organizováním zájmových klubů a kroužků a pořádáním letních táborů v přírodě a sportovních akcí. „Realizujeme vzdělávací, zájmové a výchovné projekty  s obecně prospěšným dopadem na rozvoj místního regionu. V oblasti prevence a péče o děti a mládež nabízíme různorodé programy a volnočasové aktivity. Provozujeme pro ně dětskou skupinu, mateřské centrum, sociální službu a taneční studio s výukou klasického tance,“ řekla Pavlína Hušková, ředitelka YMCA Ústí nad Labem. Jak dále během poděkování uvedla, finanční částku  25 237  korun využijí na úhradu výdajů spojených s provozem organizace. „Nabízejí se hned tři možnosti, a to provoz sociální služby nízkoprahového zařízení Orion pro děti a mládež, podpora volnočasových kroužků či provoz mateřského centra pro nejmenší.“

Krajská rada seniorů Ústeckého kraje se stará organizačně a metodicky o činnost seniorské populace, v rámci spolkového, kulturního, společenského, sportovního života v obcích a městech Ústeckého kraje. Jedná s primátory a starosty o podpoře seniorských klubů a jejich zapojení do komunálních aktivit. Vydává rovněž časopis Seniorské listy a provozuje stejnojmenné webové stránky. „Naše činnost tak společně se státními, krajskými, ale i neziskovými organizacemi doplňuje celkový systém aktivizace a péče o seniory. Finanční částku, za kterou sportující veřejnosti a Nadaci ČEZ děkujeme, proto použijeme právě na podporu seniorských aktivit v Ústeckém kraji a realizaci Krajského dne seniorů,“ uvedla za Krajskou radu seniorů její místopředsedkyně Věra Nechybová. Vypsaný symbolický šek má přitom faktickou hodnotu 25 291 Kč.

„Jsme rádi, že naše  Oranžové kolo tradičně v Ústí nad Labem nezahálelo, což zde ostatně ani nebývá zvykem. A rádi jsem proto opět finančně podpořili další dvě významné místní organizace. Respektive veliké poděkování patří za nás všem, kteří se do jízd na oranžových handbike zapojili. Bez nich bychom přeměnit vyjeté body na faktické finanční částky, jež poputují na účty obou obdarovaných organizací pochopitelně nemohli,“ uzavřela Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy

Foto ČEZ, Soňa Holingerová