15. 4. 2011

I díky Nadaci ČEZ má Ostrava další Oranžové hřiště

Od dnešního dne mohou žáci Základní školy Bohumínská ve Slezské Ostravě sportovat na moderním venkovním hřišti. Multifunkční sportoviště s umělým povrchem umožní v hodinách tělocviku trénovat tenis, odbíjenou, košíkovou a malý fotbal.

„Chceme zvýšit zájem dětí o sport a zdravý pohyb, k tomu nám nové Oranžové hřiště jistě pomůže,“ vysvětluje Hana Heráková, místostarostka městské části Slezská Ostrava. Podle Herákové může nové hřiště přilákat k zápisu do školy další děti z okolí a v případě zájmu nevylučuje ani možnost otevření sportovní třídy. „Pro větší bezpečnost dětí při hře jsme hřiště nechali oplotit, což staré sportoviště postrádalo,“ doplňuje výhody paní místostarostka. Mimo dobu vyučování mohou hřiště navštěvovat lidé z okolí.

OHSportoviště si mezi prvními návštěvníky prohlédli zástupci městského obvodu Slezská Ostrava a Nadace ČEZ, která výstavbu hřiště podpořila ze svého projektu Oranžové hřiště částkou 1 milionu korun „Jako významná firma působící v tomto regionu chceme podporovat smysluplné projekty, které zvyšují kvalitu života v obcích. Výstavba bezpečných sportovišť do této kategorie bezesporu patří,“ uvedl Petr Zachoval, generální ředitel společnosti ČEZ Distribuční služby ze Skupiny ČEZ.

Na střední a severní Moravě vzniklo díky nadační podpoře 25 Oranžových hřišť, na jejichž vybudování se nadace podílela částkou bezmála 35 milionů korun. V Moravskoslezském kraji je najdeme např. v Ostravě, Opavě, Karviné, Bohumíně, Novém Jičíně či Krnově. V Olomouckém a Zlínském kraji byla díky nadaci vybudována bezpečná hřiště například v Šumperku, Jeseníku, Litovli, Zlatých Horách, Olomouci, Loučné nad Desnou  a ve Zlíně.  V rámci ČR podpořila Nadace ČEZ dosud výstavbu  162 hřišť. Na tyto účely věnovala částku přes 217, 4 milionu korun.

O Nadaci ČEZ

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002 s cílem zastřešit svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje prostřednictvím grantových řízení různé veřejně prospěšné aktivity zaměřené na děti a mládež, sociální oblast, kulturu, sport, vzdělávání, infrastrukturu a ekologii. Díky objemu rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Programy Nadace ČEZ: Oranžové hřiště, Oranžová učebna, Oranžové schody, Oranžové kolo a Podpora regionů.