Plníme přání, myslíme na druhé

Úvod » Kde pomáháme » Plníme přání

Projekt Plníme přání je charitativním projektem Skupiny ČEZ, jejích zaměstnanců a Nadace ČEZ. Oblast podpory vybírají sami zaměstnanci Skupiny ČEZ, sami také doporučují organizace a jednotlivce, ke kterým by měla pomoc směřovat. Vždy v předvánočním čase pak probíhá samotná akce. Zaměstnanci mají možnost darovat peníze, Nadace ČEZ přidá další část ze svých zdrojů.

Společný charitativní projekt zaměstnanců Skupiny ČEZ ze všech regionů České republiky a Nadace ČEZ vznikl v roce 2007, kdy zaměstnanci plnili přání dětem z dětských domovů. V následujícím roce kromě dětských domovů obdarovali i ústavy sociální péče. V roce 2009 přispěli na kompenzační pomůcky pro handicapované. O Vánocích 2010 pomohli dospívajícím dětem, odcházejícím z pěstounských rodin do života a v roce 2011 podpořili 30 chráněných dílen. V roce 2012 získali podporu senioři, kteří rádi tráví čas aktivně. V roce 2013 jsme společně podpořili výcvik psích pomocníků - asistenčních psů. V roce 2014 směřovala společná pomoc dětem s handicapem. V roce 2015 jsme pomáhali 8 azylovým domům, které poskytují dočasný domov rodičům s dětmi, v roce 2016 lidem se smyslovým handicapem. Rok 2017 byl ve znamení pomoci rodinám s dětmi s dlouhodobým závažným onemocněním.

Rok 2018 přinesl pomoc 79 lidem v těžké životní situaci, nejčastěji vinou vlastní závažné choroby či úrazu nebo svého blízkého. Zaměstnanci vybrali rekordní částku, celkem 2 462 842 Kč, nadace částku zdvojnásobila. Ve spolupráci s partnerem projektu - Výborem dobré vůle - Nadací Olgy Havlové - jsme mohli rozdělit neuvěřitelných 4 925 684 korun.

Soubory ke stažení:

Dokument Typ Velikost