Ostravští senioři poznávají svět hudby

Úvod » Pro média » Aktuality a tiskové zprávy

19. 4. 2017

Janáčkova filharmonie Ostrava připravila pro seniory volnočasovou aktivitu, při které mohou prohloubit svoji lásku ke klasické hudbě. Vzdělávací kurz s názvem Filharmonie Plus nabízí osm lekcí, jejichž cílem je umožnit lidem v pokročilejším věku se nadále osobnostně rozvíjet a poznávat nové oblasti života. Organizaci kurzu podpořila Nadace ČEZ částkou 80 000 korun.

Účastníci si během kurzu rozšíří praktické i teoretické hudební znalosti a dovednosti. Jednotlivé lekce se skládají z hudebního workshopu vedeného zkušeným lektorem Martinem Ptáčkem a přednášek, na kterých se účastníci setkávají s předními českými i zahraničními interprety či odborníky z hudební branže. „Během těchto lekcí jsou účastníci zajímavou, interaktivní a především zábavnou formou vedeni k vlastnímu hudebnímu růstu, dozví se vše podstatné i zajímavé o dění ve filharmonii a nahlédnou také do zákulisí,“ vysvětlila Jana Knižátková z Janáčkovy filharmonie Ostrava.

Kurz se skládá z osmi devadesátiminutových setkání, která se konají vždy první a třetí úterý v měsíci. Senioři za těchto osm setkání zaplatí zvýhodněnou cenu, dohromady pouze 240 korun. Navíc mají posluchači Filharmonie Plus možnost svou lásku k hudbě dále prohlubovat díky 50% slevě na koncerty Janáčkovy filharmonie.

Realizaci projektu Filharmonie Plus podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů. „Projekt Janáčkovy filharmonie Ostrava jsme podpořili velmi rádi. Oceňujeme, že zájemce kulturně i společensky rozvíjí a že je cílený na seniory, na které se často zapomíná. Řada z nich bývá osamělá, a toto je pro ně skvělá příležitost, jak si rozšířit obzory a získat i ve vyšším věku nové přátele,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Kontakty:

Nadace ČEZ                                 Skupina ČEZ                                  Janáčkova filharmonie Ostrava

Daniel Novák                                 Marie Pásková                                Jana Knižátková

Tel: 724 446 611                           Tel: 736 232 306                             Tel: 725 528 590

daniel.novak01@cez.cz                 marie.paskova@cez.cz                  knizatkova@jfo.cz

Fotografie

Copyright 2017 Nadace ČEZ | Všechna práva vyhrazena | www.cez.cz Informace o webu | Mapa stránek