Oranžové hřiště

Příspěvek Nadace ČEZ: 998.870 Kč
Typ hřiště: dětské
Hřiště využívají: děti
Hřiště se nachází: v blízkosti školy a sportovního areálu
Velikost hřiště: 30 x 30 m
Povrch hřiště: tráva, plavený štěrk

V červenci 2010 se dětem z jihočeského Ševětína poprvé otevřelo nové dětské Oranžové hřiště. V části pro nejmenší jsou připravena tři houpadla na speciální pružině v podobě zvířátek, dále houpačka se dvěmi sedátky, kolotoč a věž se dvěmi skluzavkami. V oddělené části pro větší děti je závěsný kolotoč, lezecký prvek s tyčemi na šplhání a konstrukce se dvěmi věžemi, lanovou lávkou, částí na ručkovaní a skluzavkou. Nové Oranžové hřiště je v parku v západní části Ševětína blízko sportovního areálu a základní školy. Starší a již nevyhovující vybavení původního hřiště nahradily moderní a vkusné herní prvky, které odpovídají evropských požadavkům na bezpečnost hry. Na své si zde přijdou nejen nejmenší děti ve věku od tří let, ale i jejich starší kamarádi. V horkých letních dnech zpříjemní pobyt na hřišti stín vzrostlých stromů a keřů. Od silnice odděluje hřiště vyšší živý plot. Na vybudování hřiště poskytla Nadace ČEZ 998 870 korun.