Oranžové hřiště

Příspěvek Nadace ČEZ: 223 701 Kč
Typ hřiště: fitpark
Bezbariérové hřiště: 1

Oranžový fitpark se nachází v Tyršově ulici pod sokolovnou v těsné blízkosti dětského hřiště v Lužické. „Díky jeho poloze se možnost aktivního trávení volného času nabízí například všem rodičům, kteří navštěvují hřiště v Lužické se svými ratolestmi. V blízkém okolí obou hřišť se rovněž nachází řada bytových domů, jejichž obyvatelé byli při plánování hřiště hlavní cílovou skupinou,“ sdělila starostka města Eva Džumanová. Na nové venkovní fitness se těší také studenti místní Střední lesnické školy, kteří s nápadem na jeho realizaci sami přišli.

Každý zájemce může vyzkoušet kterýkoliv z osmi posilovacích strojů, které jsou navrženy tak, aby je mohly využívat všechny věkové skupiny občanů od mládeže až po nejstarší ročníky. Stroje slouží k masáži a relaxaci, procvičování ramen, posilování horních i dolních končetin, procvičování zad a pasu či zlepšování krevního oběhu. K dispozici jsou zájemcům z řad široké veřejnosti nepřetržitě.