Oranžové hřiště

Příspěvek Nadace ČEZ: 1.000.000 Kč
Typ hřiště: dětské
Hřiště využívají: není
Hřiště se nachází: Odpočinková zóna (park/nábřeží apod.)
Bezbariérové hřiště: ano
Na jaké hry je hřiště vybaveno, povrch: není
kolotoč, průlezky, houpačky
Velikost hřiště: 40x18m
Povrch hřiště: písek

V listopadu 2006 bylo v blízkosti Mateřské školy Pohádka v Šumperku otevřeno nové dětské Oranžové hřiště. Realizace výstavby hřiště byla financována z příspěvku Nadace ČEZ v hodnotě 1 milionu korun a příspěvku města Šumperk ve výši 50 tisíc korun.

Hřiště a jeho atrakce mohou využívat děti z blízké Mateřské školy Pohádka, ale také ostatní děti z blízkých sídlišť v Šumperku. Hřiště se může pochlubit řadou hracích atrakcí jako je malá věž se skluzavkou, dvojitá houpačka vybavená navíc bezpečnostním sedátkem, nízkopodlažní kolotoč nebo vahadlová houpačka. Pro ty úplně nejmenší je zde umístěna navíc pružinová houpačka v podobě motýla, hlemýždě a včelky. Největší zájem malých návštěvníků obvykle patří věži z lanové sítě, která tvoří samotný střed celého hřiště. Veškeré herní komponenty byly vybírány s ohledem na bezpečnost hry, přitažlivé barevné provedení a kvalitní materiály, ze kterých jsou jednotlivé atrakce vyrobeny.