Oranžové hřiště

Rok otevření: 2013
Příspěvek Nadace ČEZ: 200 000 Kč
Typ hřiště: dětské

U příležitosti zahájení dalšího školního roku otevřeli v šumavské obci Srní hřiště s novými herními prvky pro nejmenší. Hrací plocha je součástí areálu místní mateřské a základní školy. Ocení ji obyvatelé horské obce i rodiny, které zavítají do Srní na dovolenou

Původní herní prvky na hřišti už byly zastaralé a nesplňovaly potřebné bezpečnostní normy. Obec Srní proto rychle přistoupila k jejich výměně, aby jediné zdejší dětské sportoviště nemuselo být na čas uzavřeno. Zejména v letních měsících by totiž citelně chybělo. Teď už mohou děti skotačit například na třech různých houpačkách, autíčkách nebo kolotoči a trénovat rovnováhu a ohebnost na kladinkách či v prolézacím tunelu. „Díky novým atrakcím je naše hřiště v permanentním obležení.Konečně máme bezpečné místo, kde se mohou děti proběhnout a vybít svoji energii,“ řekla starostka obce Srní Ivana Pěčová.

Dětská hrací plocha je pro veřejnost otevřena po celý den, spoustu času na ní tráví i tři desítky svěřenců z místní mateřské a základní školy pod dohledem svých učitelek. Hřiště je přístupné všem dětem do 12 let s doprovodem rodičům. Srní navíc, jako významné šumavské letovisko, láká každoročně zejména v letní sezoně množství turistů. I proto je hřiště v provozu od května do října a v zimě odpočívá pod sněhem. „Hřiště se teď stalo i oblíbeným místem setkávání pro rodiče. Radost mám i z toho, že se tady mezi sebou dávají do řeči i místní s turisty,“ dodala Ivana Pěčová.