Oranžové hřiště

Hřiště využívají: není
Hřiště se nachází: Škola/školka
Bezbariérové hřiště: ano
Na jaké hry je hřiště vybaveno, povrch: není
různé lanové atrakce, houpačky
Velikost hřiště: není
Povrch hřiště: tráva, písek

Od října 2007 mohou děti z Moravských Budějovic využívat dětské Oranžové hřiště, které se nachází v areálu mateřské školky Husova. Na výstavbu Oranžového hřiště přispěla Nadace ČEZ částkou 2 miliony korun, město se podílelo necelými 200 tisíci korun.

Pro děti předškolního a školního věku je na Oranžovém hřišti k dispozici kromě tradičních prvků jako skluzavka, houpačky a prolézačky také lanová dráha, řetězový most, tabule na kreslení či lanová pyramida. Hřiště, které zabírá asi 1000 m2 z celkového areálu školky, je rozdělené do sekce pro mladší a starší děti. Herní prvky a povrch hřiště splňují přísná bezpečnostní kritéria Evropské unie. Snahou dodavatele ale bylo i vybudovat hřiště, které se dětem a jejich rodičům bude líbit. Přestože se Oranžové hřiště nachází v oploceném areálu školky, zajistila MŠ Moravské Budějovice správce, který na něj dohlíží. Veřejnosti je Oranžové hřiště přístupné v odpoledních hodinách, dopoledne ho užívají děti ze školky.