Jednotka sboru dobrovolných hasičů v obci Lhoty u Potštejna si na zásahy posvítí

Úvod » Pro média » Aktuality a tiskové zprávy

15. 2. 2021

Obec Lhoty u Potštejna pro svoji jednotku si z daru od Nadace ČEZ pořídila elektrocentrálu a osvětlovací techniku. Nadace ČEZ na vybavení přispěla částkou 30 tisíc korun. Zbylou část uhradila obec ze svého rozpočtu.

Dobrovolní hasiči jsou pro obec velmi důležití. Pomáhají při mimořádných událostech a jsou připraveni kdykoli pomoci. Ke své nelehké práci potřebují i kvalitní vybavení. Nadace ČEZ jednotce, v rámci grantového programu Podpora regionů, přispěla na benzínovou elektrocentrálu, osvětlovací techniku a kabeláž. Vybavení jednotce opravdu chybělo. Jeho pořízením se zkvalitní zásahy jednotky především v noci, kdy hasiči budou moci dobře osvětlit místo zásahu. Elektrocentrála zase umožní připojení dalších elektrických přístrojů – například ponorných kalových čerpadel, vysokotlakých čističů nebo průmyslových vysavačů.

Jen v loňském roce jednotka vyjížděla k devíti technickým zásahům.

„S nákupem nového zařízení došlo ke zkvalitnění záchranných a likvidačních prací při mimořádných událostech. Jsme za prostředky od Nadace ČEZ moc rádi. Naše jednotka má 17 členů a zasahuje nejen v naší obci Lhoty u Potštejna, ale i v okolních obcích. Jsme vybaveni dopravním automobilem a cisternovou automobilovou stříkačkou,“ upřesňuje činnost jednotky sboru dobrovolných hasičů Lhoty u Potštejna jejich velitel Martin Růžička.

Nadace ČEZ jednotky dobrovolných i profesionálních hasičů podporuje pravidelně. Uvědomujeme si prospěšnost a pomoc jednotek sborů dobrovolných hasičů nejen při požárech, povodních, nehodách, ale rovněž při dalších mimořádných událostech. Vždyť v nezáviděníhodné situaci se může ocitnout každý z nás a bude vděčný za pomoc.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Lhoty u Potštejna je zřízena dle zákona č. 133/1985 o požární ochraně jako organizační složka obce, která je zařazena mezi jednotky požární ochrany kategorie III a tím pádem do základních složek integrovaného záchranného systému. Na žádost Krajského operačního střediska – KOPIS její členové zasahují nejen v obci Lhoty u Potštejna, ale i v dalších okolních obcích.

Šárka Lapáčková Beránková

mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

Kontakt:

Skupina ČEZ                                                                     JSDH Lhoty u Potštejna

Šárka Lapáčková Beránková                                           Martin Růžička

tel: 602 415 282                                                                  tel. : 605 191 239

sarka.berankova@cez.cz             hasici.lhoty@seznam.cz

Mgr. Šárka Lapáčková Beránková, regionální manažer komunikace a mluvčí Sk. ČEZ | regionální komunikace

Fotografie