Stromy

Úvod » Kde pomáháme » Stromy

Grantový program Stromy

2011
Podpořili jsme celkem 117 měst a obcí částkou téměř 18 milionů Kč, za které se povedlo vysadit téměř 44 tisíc stromů. Vznikly nové zelené protihlukové stěny a parky, z nové výsadby se těší obyvatelé sídlišť i děti na školních zahradách. Ve 46 městech a obcích se místo volné výsadby rozhodli pro nové či obnovené aleje a stromořadí – a to nás inspirovalo k dalšímu pokračování grantového řízení.

Obnovená alej v Zahrádkách2013
Pravidla jsme tentokrát zúžili a vyhlásili grantové řízení pouze na podporu alejí a stromořadí, navíc pod odborným dohledem botanika Václava Větvičky. Nadační příspěvek c celkové výši téměř 3 mil. Kč. získalo 22 obcí, které vysadily 2300 stromů. Zatímco někde vznikly ovocné aleje tvořené švestkami, jabloněmi či hrušněmi, jinde vysázeli tradiční zástupce lesů naší zeměpisné šířky v podobě buků, dubů a javorů a chybět nesmí ani český národní symbol lípa srdčitá.

2014
Grantové řízení jsme vyhlásili ve dvou termínech - pro jarní a podzimní výsadbu. Zájem byl mimořádný.  52 obcí a měst vysadilo díky nadačnímu příspěvku nové aleje a stromořadí nebo je obnovilo v místech, kde dříve existovaly, ale během let vymizely.

Copyright 2016 Nadace ČEZ | Všechna práva vyhrazena | www.cez.cz Informace o webu | Mapa stránek