Římskokatolická farnost Náměšť nad Oslavou – filiální kostel sv. Marka ve Vícenicích

Úvod » Kde pomáháme » Podpora regionů » Projekty od roku 2009 » Římskokatolická farnost Náměšť nad Oslavou – filiální kostel sv. Marka ve Vícenicích

Filiální kostel sv. Marka ve VícenicíchFiliální kostel svatého Marka ve Vícenicích, kulturní památka, která byla znehodnocena výskytem zelené plísně vzniklé následkem nadměrného zavlhčení, prošla opravou a z nadačního příspěvku byla završena instalace elektrického vytápění lavic a osazení svítidel. Opravou se zlepšily klimatické podmínky v kostele a dochází k vysychání provlhlých zdí, zvláště v presbytáři, kde jsou cenné nástěnné malby. „Po osazení nových svítidel došlo k prosvětlení vnitřních prostor kostela“ dodává Jan Nekuda, farář Římskokatolické farnosti.

Filiální kostel sv. Marka ve VícenicíchŘímskokatolická farnost zajišťuje uspokojování náboženských potřeb věřících lidí a vede k rozvoji pozitivních lidských vlastností a postojů a k uchování kulturního dědictví naší země. V současné době pod správu náměšťského faráře kromě farnosti při kostele sv. Jana Křtitele v Náměšti n. Osl. spadají další dvě farnosti: od roku 1992 farnost při kostele sv. Jiljí v Hartvíkovicích a od roku 2008 farnost při kostele Nanebevzetí Panny Marie v Březníku. K tomu náležejí filiální kostely sv. Jakuba Staršího v Naloučanech, sv. Marka ve Vícenicích a kaple sv. Anny v Sedleci.

Webové stránky: http://www.farnostnamest.cz/

Projekt byl podpořen částkou 100 000,- Kč v grantu Podpora regionů pro rok 2009