V roce 2013

Úvod » Podpořené projekty » Oranžové kolo » V roce 2013

Poslední letošní zastávka Oranžového kola v Táboře

26. října byla Oranžová kola připravena pro návštěvníky světového poháru v cyklokrosu v Táboře. Do pedálů zabírali i sami závodníci. Každý, kdo chtěl přispět na dobrou věc, měl šedesát vteřin na to, aby šlapáním na rotopedu vygeneroval šlapáním co nejvíce peněz pro Kaňku nebo pro hospic Jordán. Patřil k nim například i Jiří Ježek, šestinásobný paralympijský vítěz v cyklistických disciplínách. Ten také šesti dětem z pěstounských rodin předal horská kola, která pro ně Nadace ČEZ přivezla.

Oranžové kolo tentokrát na sněhu - Après Ski na Rašínově nábřeží v Praze

Pražská náplavka na Rašínově nábřeží hostila druhý říjnový víkend netradiční akci Après Ski. Festival plný sněhu a zimních radovánekbavil děti i dospělé. K vidění tu byly závody profesionálních jezdců ve snowboardingu a freestyle lyžování. Pro ty nejmenší tu pak bylajedinečná příležitost pokořit na krátké umělé sjezdovce svůj první oblouček na lyžích či snowboardu. V rámci sobotního programu měl každý návštěvník možnost šlápnout do pedálů Oranžového kola.

Oranžová kola po roce opět na Ladronkafestu

Pražský park Ladronka hostil 14. září největší festival volnočasových aktivit ve střední Evropě. Kromě desítek sportovních a výtvarných aktivit nabídl festival i naše Oranžová kola. Tentokrát návštěvníci šlapali do pedálů ve prospěch občanského sdružení Fokus Praha a Domova svaté Rodiny.

Do pohádkového Jičína přijelo charitativní Oranžové kolo. Návštěvníci v maskách i bez tentokrát šlapali pro děti

23. ročník se roztočil s podtitulem Kolo, kolo mlýnský… A stejně tak návštěvníci roztočili pedály Oranžového kola, charitativního projektu Nadace ČEZ, a přispěli na dobrou věc. Tentokrát pomohli jičínským vzdělávacím institucím - Základní škole, Soudná 12 a Mateřské škole Větrov, pro které dohromady vyšlapali 100 537,- Kč.

Prague Downtown - historické centrum Prahy přivítalo bikerskou špičku i charitativní Oranžové kolo

První zářijovou sobotu hostila Praha ojedinělý závod horských kol. Historickým centrem se prohnala česká i světová sjezdová esa. Diváci si odnesli nejen nezapomenutelné adrenalinové zážitky, ale i dobrý pocit, když šlapáním na Oranžovém kole podpořili správnou věc.

Oranžové kolo zastavilo i na rodinném festivalu Labské léto

V Ústí nad Labem se loučili s prázdninami dnem plným zábavy. Poslední prázdninovou sobotu se v Letním kině konal už jedenáctý ročník rodinného festivalu Labské Léto. Vedle poslechu pohodové hudby roztáčeli návštěvníci pedály Oranžových kol.

Oranžové kolo v Třebíči

Podzámecká niva v Třebíči hostila u příležitosti 10. výročí zápisu třebíčských památek na seznam UNESCO Slavnosti Tří kápí. Vedle vzpomínání na slavnou historii města mohli návštěvníci usednout na Oranžová kola Nadace ČEZ a podpořit svým úsilím dobrou věc.

Oranžová kola na Sázavafestu - Oranžové rotopedy ale také dětská kola pro děti z pěstounských rodit

Světlá nad Sázavou žila již po třinácté multikulturním festivalem Sázavafest. Bohatý třídenní program přilákal 20.000 lidí. Řada návštěvníků přidala k poslechu hudby i dobrý skutek a pomohla získat pro dvě neziskové organizace více než 100 tisíc korun jízdou na Oranžových kolech.

Folkové prázdniny opět s Oranžovým kolem

V Náměšti vyšlapali návštěvníci festivalu Folkové prázdniny na charitativních kolech přes 200 tisíc korun.

Vysmáté léto v Kadani na Oranžovém kole

Desátý ročník rockového festivalu Vysmáté léto v Kadani přivezl nejen hudebníky ze všech koutů České republiky, ale díky Oranžovému kolu i finanční příspěvek kadaňské nemocnici a občanskému sdružení Limity Kadaň

MFFKV - tradiční zastávka Oranžového kola

Co svedlo dohromady na jedno podium skupinu Lucie, české filmové hvězdy a desítky návštěvníků karlovarského filmového festivalu? Oranžové kolo Nadace ČEZ

Na Dni Labe se šlapalo do pedálů charitativního Oranžového kola

Návštěvníci sedmého ročníku festivalu Den Labe v Hradci Králové pomohli Farnímu sboru v Hradišti a ZŠ Štefánikova v Hradci Králové

„Bicyklem za jádrem“ - Informační centrum JE Temelín

Informační centrum JE Temelín i Oranžová kola v obležení cyklistů

Oranžové kolo v Elektrárně Dětmarovice

1. červen patřil v Dětmarovicích zájemcům o techniku, dětem a oranžovým rotopedům Nadace ČEZ

V Teplicích se lázeňská sezóna zahajovala opět na Oranžových kolech

Chladné počasí Oranžové kolo neohrozilo. Návštěvníci slavnosti spojili příjemné s užitečným - zahřáli sebe a pomohli druhým.

Oranžové kolo na Brněnském Majálesu

Brněnské Výstaviště obsadili v úterý 7. května studenti. Dorazili na již desátý ročník tradičního open-air festivalu Brněnský Majáles. O zábavu se jim postarala celá řada českých i slovenských kapel. Na místě nechyběla ani Oranžová kola Nadace ČEZ. Speciálně upravené rotopedy byly připraveny přeměnit energii festivalových návštěvníků na peníze určené pro dvě fakulty brněnského Vysokého učení technického. Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií a Fakultě strojního inženýrství studenti vyšlapali téměř 50 tisíc korun.

Oranžové kolo na Pražském Majálesu

V pražské Stromovce se v úterý 30. dubna již tradičně konal studentský open-air festival Pražský Majáles. Vedle celé řady nejznámějších českých a slovenských kapel nebo volby krále a Miss Majálesu mohli návštěvníci podpořit dobrou věc. Na studenty čekala Oranžová kola, charitativní projekt Nadace ČEZ. Šlápnutím do pedálů pomohli mladí lidé strojní a elektrotechnické fakultě ČVUT, pro které dohromady vyšlapali 49 650 Kč.

V Plasích se točily nejen vrtule - pedály Oranžového kola roztáčeli návštěvníci naplno

Na letišti aeroklubu Plasy se poslední víkend v dubnu konala letecká show Den ve vzduchu. Největší letecká show na západě Čech nabídla akrobatické kousky letadel i parašutistů na padácích, hudební vystoupení nebo ukázky profesní sebeobrany a simulovaný zásah hasičů při autonehodě. Kromě zhlédnutí celé řady adrenalinových představení šlápali diváci do pedálů Oranžového kola, charitativního projektu Nadace ČEZ. Tentokrát lidé pomohli občanským sdružením Klášter Chotěšov a Českému svazu ochránců památek, když pro ně dohromady vyšlapali 100 751 Kč.

Oranžové kolo 2013 odstartovalo v Praze

Na pražské náplavce Dvořákova se konal druhý dubnový víkend festival plný zábavy a cyklistiky ve všech jejích formách Město na kole. Zapálení cyklisti i jen rekreační výletníci opět šlápli do pedálů Oranžového kola, charitativního projektu Nadace ČEZ. Tentokrát lidé pomohli Hospicovému občanskému sdružení CESTA DOMŮ a občanskému sdružení Cesta za snem, když pro ně dohromady vyšlapali 200 662 Kč.

Copyright 2017 Nadace ČEZ | Všechna práva vyhrazena | www.cez.cz Informace o webu | Mapa stránek