Oranžové kolo na Adrenalin Cupu v Ostravici

Úvod » Podpořené projekty » Oranžové kolo » V roce 2012 » Oranžové kolo na Adrenalin Cupu v Ostravici

Vyznavače extrémních sportů a také Oranžové kolo přilákal Adrenalin Cup 2012. Sportovci i návštěvníci podpořili jízdou na rotopedech Nadaci táta a máma a občanské sdružení Kněhyně.

Vyběhnout na Lysou horu, slétnout z této největrnější české hory s padákem, proplout na kajaku divoké peřeje řeky Ostravice a na kole projet trasu horským terénem. Nabitý program přilákal vyznavače extrémních sportů v sobotu 23. 6. na akci Adrenalin Cup 2012. Díky Fondu sportovců při Nadaci táta a máma se mezi špičkovými sportovci na start postavily závodní týmy dětí z Dětského domova v Dolním Lánově a ze Střední školy pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí. Podpořit děti vyrůstající bez rodičů nebo s handicapem mohli návštěvníci nejen fanděním, ale také charitativní jízdou na Oranžovém kole Nadace ČEZ. Možnost pomáhat jízdou oslovila stovky návštěvníků. Díky nim si Nadace táta a máma a občanské sdružení Kněhyně rozdělily částku přes 100 tisíc korun.

Nadace táta a máma získala 51.725 korun. Již 15 let se věnuje dětem z dětských domovů, kojeneckých ústavů a náhradních rodin. Jednou z aktivit nadace je Fond sportovců při Nadaci táta a máma, který vede znevýhodněnou mládež ke sportovním aktivitám. „Sport není pro děti jen zábavou, učí se při něm zásadám fair play, kolektivnímu jednání i komunikaci,“ vyzdvihuje význam pohybu a soutěžení pro opuštěné děti Michal Novotný, zakladatel fondu a reprezentant ČR ve snowboardcrossu. „Z příspěvku z Oranžového kola zakoupíme dětem z Dětského domova ve Frýdku Místku horská kola a Dětskému domovu v Havířově pomůžeme s vybavením pro cykloturistiku,“ říká Petra Hubková, ředitelka Nadace táta a máma.

Občanské sdružení Kněhynězískalo 48.347 Kč. Pomáhá handicapovaným dětem a pracuje i s mládeží vyrůstající v dětských domovech, aby se mohla snáze zapojit do běžného života. Připravuje dětské kroužky, kulturní akce a sportovní hry pro děti a mládež. Získané finanční prostředky využije na rozvoj sportovních aktivit mládeže v Čeladné.

Fotografie

Copyright 2017 Nadace ČEZ | Všechna práva vyhrazena | www.cez.cz Informace o webu | Mapa stránek