Oranžové kolo ve Chvaleticích

Úvod » Kde pomáháme » EPP - Pomáhej pohybem » Pomáhej pohybem – charitativní akce Nadace ČEZ » Archiv starších akcí » Oranžové kolo ve Chvaleticích

Chvaletice, 16.6.2007 – Návštěvníci Dne otevřených dveří na elektrárně Chvaletice se navzájem hlasitě povzbuzovali při sportovně-charitativní akci Oranžové kolo aneb šlapeme pro dobrou věc, kterou připravila jako součástprogramu Nadace ČEZ. K účasti na duelu mezi dvěma neziskovými organizacemi se nechal přemluvit i zpěvákStanda Hložek a členové kapely Lokálka, šlapal i ředitel elektrárny Chvaletice Vladimír Gult. O čtvrt milionu serozdělí pardubické organizace Sdružení pro ranou péči a Rodinné integrační centrum.

Každý z účastníků Dne otevřených dveří měl možnost jednou minutou strávenou na Oranžovém kole Nadace ČEZ pomoci potřebným. Účastníci akce mohli věnovat body z našlapané energie jedné ze dvou vytipovaných organizací. Poměr bodů poté určil, jak se rozdělí 250 tisíc korun věnovaných Nadací ČEZ mezi oba subjekty.

Z těsného vítězství se nakonec radovalo Sdružení pro ranou péči, kterému poměr vyšlapané energie určil částku 127 172 korun. Ani příznivci Rodinného integračního centra ale s konečným výsledkem 122 828 korun nemuseli být zklamaní. Symbolické šeky zástupcům obou organizací slavnostně předal ředitel elektrárny Chvaletice Vladimír Gult společně s Janem Vyskočilem z Nadace ČEZ.

Sdružení pro ranou péči v Pardubicích využije prostředky získané z Oranžového kola na vybavení herny ve Středisku rané péče (speciální židle, polohovací vaky, stimulační a edukační pomůcky), na zakoupení nástrojů pro muzikoterapii a na zakoupení pomůcek pro alternativní a augmentativní komunikaci. „Mezi nejvyhledávanější služby v našem Středisku patří právě půjčování didaktických, stimulačních a edukačních hraček a pomůcek,“ říká jednatelka Sdružení Blanka Brandová. „Naším krédem je Sofoklův citát „Nejkrásnější činností je být užitečný druhým“,“ dodává.

Duel osobností –ředitel elektrárny Chvaletice Vladimír Gult a zpěvák

Duel osobností –ředitel elektrárny Chvaletice Vladimír Gult a zpěvák Standa Hložek

Martina Krejčová z Rodinného integračního centra prozradila, že vyšlapané peníze půjdou na financování týdenních integračních akcí, které jsou určeny rodinám s dětmi zdravými i s dětmi se zdravotním postižením a měly by pomoci jejich vzájemnému sbližování. Akce jsou zaměřeny na podporu aktivního trávení volného času v podnětném a tvořivém prostředí, kde se mohou děti prostřednictvím her naučit novým znalostem a dovednostem. „Rádi bychom poděkovali Nadaci ČEZ za to, že jsme se mohli účastnit akce Oranžové kolo a dostali tak možnost získat finanční prostředky, které nám pomohou v realizaci plánovaných aktivit pro naše klienty,“ řekla Krejčová.