Oranžové hřiště

Město: Plasy
Rok otevření: 2010
Příspěvek Nadace ČEZ: 851.760 Kč
Typ hřiště: dětské a sportovní
Hřiště využívají: děti, veřejnost
Bezbariérové hřiště: 1
Na jaké hry je hřiště vybaveno, povrch: beach volejbal, streetball, stolní tenis
lavičky, koše, betonový stůl na stolní tenis, lanová pyramida, lajnování, herní sestava Uni4, šplhací sestava Tomi, kolotoč SC, stojany na kola
Velikost hřiště: 100 x 100 m
Povrch hřiště: písek, tráva, kačírek

V pondělí 30. srpna 2010 se oficiálně otevřelo nové multifunkční hřiště v Plasích. Na prostranství o velikosti 100 x 100 m si na své přijde doslova celá rodina: na nejmenší čekají různá houpadla, na jejich starší kamarády kolotoč, skluzavky, šplhací stěna, prolézačka a dokonce i psací tabule. Zahálet nemusí ani jejich dospělý doprovod – rodiče mohou využít koše na streetball, beachvolejbalové hřiště a pingpongový stůl. „Na vybudování víceúčelové plochy přispěla Nadace ČEZ částkou 851 760 Kč Během školního roku budou na hřiště docházet žáci mateřské a základní školy i studenti střední odborné školy a gymnázia. Využívat jej bude také středisko volného času DDM Radovánek a v letním období děti z letních táborů. Oranžové hřiště si vzali místní občané za své a na eventuální projevy vandalismu upozorňují městský úřad. Propojením projektu Oranžového hřiště s přírodní rekreační vodní plochou a jeho zasazením do prostředí areálu Velká louka vznikl ojedinělý a prostor pro rekreaci všech věkových kategorií.