Oranžové hřiště

Příspěvek Nadace ČEZ: 1 000 000 Kč
Typ hřiště: Dětské dopravní hřiště
Povrch hřiště: asfalt

4. 10. 2010 se v Opavě, v městské části Malé Hoštice, slavnostně otevřelo dopravní Oranžové hřiště. Asfaltové cesty s dopravními značkami, semafory, přechody pro chodce a dokonce kruhovým objezdem a železničním přejezdem patří ve všední dny dopoledne žákům všech 14 opavských základních a 17 mateřských škol. Na hřišti za více než 2 miliony korun se žáci pod vedením strážníků městské policie seznamují s pravidly silničního provozu. Na projekt přispěla Nadace ČEZ v rámci svého dlouhodobého programu Oranžové hřiště částkou 1 milion korun. Opavské dopravní hřiště je otevřeno pro širokou veřejnost v odpoledních hodinách, o víkendech a letních prázdninách. Asfaltový povrch lze skvěle využít pro jízdu na in line bruslích, skateboardech,dětských tříkolkách, koloběžkách a kolech. Dopravní hřiště se nachází v blízkosti fotbalového hřiště a tenisových kurtů a rozšíři tak nabídku volnočasových aktivit široké veřejnosti sportovního areálu.