Oranžové hřiště

Rok otevření: 2008
Příspěvek Nadace ČEZ: 1.500.000 Kč
Typ hřiště: sportovní dětské
Hřiště využívají: dětem, sportovní dorost
Hřiště se nachází: Sportovní areál (TJ, Sokol, obecní fotbalové hřiště apod.)
Bezbariérové hřiště: ano
Na jaké hry je hřiště vybaveno, povrch: písek + umělý trávník
skluzavka s prolézačkou, závěsná skluzavka, houpačky
Velikost hřiště: 15x25m
Povrch hřiště: písek umělá tráva

V listopadu 2008 bylo v Radnicích ve sportovním areálu TJ Sokol slavnostně otevřeno víceúčelové Oranžové hřiště. Plocha je upravena pro sportovní vyžití a nabízí i dětské hrací prvky. Na vybudování hřiště přispěla Nadace ČEZ částkou 1,5 milion korun, další prostředky investovalo město z dotace Plzeňského kraje a ze svého rozpočtu.

Na ploše bývalého hokejového sportoviště v Radnicích se nachází hřiště pro řadu oblíbených her, jako je nohejbal, florbal, 2 plochy pro tenis. Povrch sportovního hřiště o velikosti 44x26 metrů je tvořen umělou trávou III. generace. Dětské hřiště je určeno pro děti od 4 let do 15 let a na ploše 26x15 metrů nabízí celkem šest herních prvků: 20metrovou lanovou dráhu, prolézací šestihran, skluzavku, vahadlo, pérový automobil. Přednostně má sportovní hřiště sloužit mládeži, konkrétně zdejším florbalovým družstvům a základní škole v rámci sportovní výchovy. Dětské hřiště nejčastěji navštěvují děti z MŠ Radnice a samozřejmě i rodiče s dětmi.