Oranžové hřiště

Rok otevření: 2015
Příspěvek Nadace ČEZ: 250 000 Kč
Typ hřiště: fitnes park
Hřiště využívají: klienti zařízení pro seniory, veřejnost
Bezbariérové hřiště: 1

V areálu  Senior domu v Mrázkově ulici vznikl malý rehabilitační park. Je k dispozici 76  obyvatelům, padesátce klientů sousedního domu s pečovatelskou službou a také veřejnosti .

„Součástí našich služeb jsou mimo jiné rehabilitační programy. Díky tomuto hřišti tak naši uživatelé již nebudou muset být za hezkého počasí zavřeni v tělocvičně a budou moci cvičit také venku v přírodě. Jde tak zároveň jak o rozšíření možností rehabilitační péče, tak spektra nabídky volnočasových aktivit. Hřiště bude otevřeno také ostatním zájemcům z celého okolí. Jeho využití jsme již nabídli také místnímu svazu invalidů a tělesně postižených,“ uvedla ředitelka Senior domu Soběslav Zina Petrásková.

Oranžové hřiště je umístěno v zahradě s altánem, která obyvatelům domu slouží k relaxaci a aktivnímu odpočinku, v klidném prostředí u soběslavského sídliště. Cvičební prvky, kladka, prstový žebřík, šlapátka, válečky, šrouby, velká a malá cvičební kola, bradla, překážková dráha a žebřiny, určené speciálně pro seniory, byly vyvinuty výrobcem ve spolupráci s Rehabilitačním ústavem Kladruby. Některá cvičení zvládnou bez problémů i vozíčkáři.