Oranžové hřiště

Hřiště využívají: děti
Hřiště se nachází: Škola/školka
Bezbariérové hřiště: ano
Na jaké hry je hřiště vybaveno, povrch: dětské hry, tráva, písek
průlezky, pískoviště, houpačky, sestava se skluzavkou, závěsná, vahadlová a pružinová houpačka a točidlo
Velikost hřiště: 44x22m
Povrch hřiště: trávník, písek

Od září 2008 je na největším novojičínském sídlišti v provozu Oranžové hřiště. Město vybudovalo hřiště ve spolupráci s Nadací ČEZ, která na výstavbu přispěla částkou 2 miliony korun. Aby hřiště lépe vyhovovalo potřebám dětí z různých věkových skupin, rozděluje jej stávající asfaltová plocha na dvě části. Na polovině určené pro děti od 2 do 6 let je k dispozici sestava se skluzavkou, závěsná, vahadlová a pružinová houpačka a točidlo. Maminky a nejmenší cyklisté jistě ocení i dlážděnou odstavnou plochu určenou k parkování kočárků, kol a odrážecích motorek. Školáci se mohou vydovádět na závěsné houpačce a balančním kolotoči nebo prověřit svou kondici na 7 a půl metru vysoké provazové pyramidě. K různým míčovým hrám poslouží dětem i sportovní asfaltová plocha. Město však neopomnělo ani zimní radovánky místních dětí. V bezprostřední blízkosti Oranžového hřiště byla navršena zhruba dvoumetrová sáňkovací mulda. Část hřiště, která je vyhrazena malým dětem, je oplocena nízkým dřevěným plotem.