Oranžové hřiště

Rok otevření: 2013
Příspěvek Nadace ČEZ: 750 000 Kč
Typ hřiště: dětské
Hřiště se nachází: v areálu MŠ

Na novém hřišti strávily první školní den děti z táborské Mateřské školy v Petrohradské ulici. Oranžové hřiště vzniklo v areálu školky a jeho vybudování vyšlo na 1,3 milionu korun.

Hřiště o rozloze 362 metrů čtverečních disponuje celou řadou moderních herních prvků, které u dětí podporují rozvoj motoriky. Děti si tak mohou procvičovat svojí šikovnost například na sestavě pro lezení, dvojhrazdě nebo na věži se skluzavkou. „Nové prostředí přispěje k tomu, aby děti mohly lépe trávit pobyt na čerstvém vzduchu. Zábavné herní prvky je přimějí k tomu, aby se více hýbaly. Přitom právě pohybu se dnes dětem zdaleka nedostává tolik, kolik by bylo přiměřené a vhodné,“ uvedla ředitelka mateřské školy Lenka Spálenková.

Nové hřiště je určeno především pro děti z mateřské školy v době jejího provozu, tedy od půl sedmé ráno do půl páté odpoledne. „Dále bude využíváno při společných aktivitách mateřské školy pro děti a rodiče, což přispěje ke zkvalitnění volnočasové nabídky pro nejmladší děti za spoluúčasti rodičů,"doplnila ředitelka školky Lenka Spálenková