Oranžové hřiště

Rok otevření: 2013
Příspěvek Nadace ČEZ: 500 000 Kč
Typ hřiště: Multifunkční

Prolézačky nebo basketbal?  Na novém hřišti ve Šlapanicích si vybere každý

Členové Sportovního klubu Šlapanice, ale i ostatní obyvatelé města včetně dětí sportují od soboty 19. října na novém víceúčelovém hřišti. Milovníci míčových her mohou na venkovním hřišti s umělým travnatým povrchem hrát například basketbal, tenis nebo volejbal. Připraveny jsou ale i atrakce pro nejmenší v podobě prolézaček nebo skluzavky. Výstavbu sportoviště podpořila Nadace ČEZ částkou 500 tisíc korun.

Víceúčelové sportoviště vyplnilo nevyužitý prostor vedle fotbalového hřiště, které využívá hlavně místní fotbalový klub. Nečlenové FK Šlapanice sice mohli klubové hřiště využívat, ale vzhledem k častým tréninkům a zápasům pouze omezeně, a neměli tak moc příležitostí, kde se věnovat sportu. „Moderní sportoviště navíc doplnilo dětské hřiště s herními prvky pro nejmenší. Ti sem často chodí s rodiči podpořit své starší sourozence na jejich fotbalové tréninky a zápasy,“ uvedl předseda FK Šlapanice Jan Zycháček.

Rodiče, kteří doprovází své ratolesti na fotbalové tréninky a zápasy, si už nemusí lámat hlavu, jak zabavit mladší sourozence. Na novém hřišti je teď čekají nové atrakce v podobě prolézaček, skluzavky, lanových prvků nebo pískoviště. Multifunkční sportoviště pak využijí také místní základní a střední školy. Za hezkého počasí jejich žáci určitě rádi vymění školní tělocvičnu za venkovní hřiště.