Oranžové hřiště

Příspěvek Nadace ČEZ: 1.000.000 Kč
Typ hřiště: dětské
Hřiště využívají: není
Hřiště se nachází: Odpočinková zóna (park/nábřeží apod.)
Bezbariérové hřiště: ano
Na jaké hry je hřiště vybaveno, povrch: není
lezecká stěna, prolézačka, skluzavka, basketbalový koš
Velikost hřiště: není
Povrch hřiště: tráva

V červnu 2008 se pro nejmenší obyvatele obce Telnice otevřelo dětské Oranžové hřiště.

Hřiště se nachází v telnickém parku a může se pochlubit řadou zajímavých atrakcí. Centrem celého hřiště o celkové ploše 950 m2 je multifunkční prolézačka se skluzavkou, lezecí stěnou, basketbalovým košem a dalšími doplňky. Dalším výrazným prvkem je prolézačka s dřevěným, řetězovým a provazovým žebříkem. Děti na hřišti také najdou pružinové houpačky a jejich dospělý doprovod dostatek laviček.

Projekt výstavby hřiště podpořila Nadace ČEZ příspěvkem ve výši 1 milionu korun, další nezbytné finanční prostředky investovala obec z vlastního rozpočtu. Část prostředků byla věnována také na vybavení menšího hřiště v druhé části obce, v Nádražní čtvrti. Nachází se zde herní sestava složená ze zastřešené lezecí věže, doplněná o skluzavku a houpačku.

Veškeré herní prvky jsou vyrobeny v souladu s evropskými normami na bezpečnost hry a v souladu s hygienickými požadavky. Atrakce jsou vyrobeny z kvalitního materiálu, akátového dřeva. Děti i dospělí ocení zejména přitažlivé barevném provedení těchto prvků.