Oranžové hřiště

Rok otevření: 2008
Příspěvek Nadace ČEZ: 1.000.000 Kč
Typ hřiště: dětské
Hřiště využívají: děti všech věkových kategorií
Hřiště se nachází: Sídliště
Bezbariérové hřiště: ano
Na jaké hry je hřiště vybaveno, povrch: písek, gumová dlažba
různé herní prvky
Velikost hřiště: 17x40m
Povrch hřiště: písek, gumová dlažba

Na výstavbu dětského hřiště přispěla Nadace ČEZ částkou 1 milion korun.

Původní technicky nevhodné hřiště na ústeckém sídlišti Dobětice se během krátké doby proměnilo na barevnou moderní hrací plochu pro děti ve věku 3 až 12 let.Oplocené dětské hřiště, které je k dispozici i dvěma nedalekým mateřinkám a dětem v družině místní základní školy, je od Šrámkovy ulice odděleno protihlukovou stěnou. Původní prostor byl rozšířen a dnes najdou předškoláci i starší děti na ploše o rozloze 14x35 metrů spoustu nových moderních hracích prvků. Nejmenší mohou prozkoumat herní domek se šikmou lezoucí plochou, vyzkoušet pružinová houpadla nebo pískoviště, které se dá za deště zakrýt. Nadchne je určitě tobogán. Školákům je určena multifunkční věžová soustava s lanovou dráhou a umělou lezeckou stěnou. Nechybí závěsné houpačky, balanční kladina z kulatiny ani kolotoč. Všechny moderní herní prvky jsou vybaveny bezpečnou pryžovou dopadovou zónou. Malí sportovci mohou využít také přilehlou asfaltovou plochu a zahrát si basketbal nebo o zeď trénovat tenis.