Oranžové hřiště

Rok otevření: 2012
Příspěvek Nadace ČEZ: 900.000 Kč
Typ hřiště: Sportovní a dětské
Hřiště využívají: veřejnost, sportovní kluby
Bezbariérové hřiště: 1
Velikost hřiště: nohejbal a beach volejbal 60 x 28 m, dětské hřiště 30 x 10 m
Povrch hřiště: písek

Sportovní areál TJ v  Kamenném Újezdu u Českých Budějovic nabízí další  možnosti pro využití volného času napříč generacemi. Rodiče s dětmi nejvíce ocení nové dětské hřiště s kolotočem, dvouhoupačkou, pružinovými houpačkami, kreslicí tabulí a prohazovadlem. Nechybí  ani sestava s prolézačkou a skluzavkou. Při výběru vybavení pamatovali zástupci obce i na děti s pohybovými problémy, pro které zde umístili bezpečnou závěsnou houpačku, tzv. hnízdo.

„Chtěli jsme, aby se na hřišti potkávaly a společně si hrály děti bez postižení i ty s handicapem. Jistě to pomůže k jejich lepšímu seznámení se a zapojení do společnosti,“ vysvětluje starosta obce František Ondřich a dodává: „Hřiště nám významně rozšířilo příležitosti pro bezpečnou dětskou hru, ale také pro aktivní trávení volného času dospělých.“ Na dětské hřiště totiž navazuje víceúčelové sportoviště. Láká milovníky nohejbalu, volejbalu a plážového volejbalu. Návštěvníci přitom mohou využívat zázemí areálu tělovýchovné jednoty